Дієтолог розповіла, які консерви небезпечно їсти щодня.

Дієтолог розповіла, які консерви небезпечно їсти щодня.

А ось квашення, сушіння, заморожування, пастеризація та стерилізація не шкідливі для здоров’я.

Рибні та м’ясні консерви, а також консервовані овочі та фрукти не підходять для щоденного харчування, розповіла дієтолог, терапевт Олена Будкевич.

Такі продукти краще вживати не частіше ніж раз на тиждень, оскільки вони містять мало вітамінів, проте там присутні консерванти і сіль. А ось такі методи консервування, як квашення, сушіння, заморожування, пастеризація та стерилізація, не є небезпечними для здоров’я, зазначила дієтолог.

“Малюкам у віці до трьох років не рекомендується вживати банкові консерви, крім тих, що призначені для дитячого харчування. Консерви також небажані при гіпертонічній хворобі, нирковій недостатності, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, остеопорозі, вагітності та лактації”

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua