Дієтолог розповіла, в чому шкода насіння

Дієтолог розповіла, в чому шкода насіння

Споконвічно народна забава – клацати насіння, вона і сьогодні актуальна, оскільки деякі люди використовують насіння, і не тільки соняшнику, і горішки як зручне і живильне перекушування. Проте, як розповіла в інтерв’ю  лікар-дієтолог Тетяна Залєтова, зловживання насінням може завдати більше шкоди, ніж користі.

Насіння не може замінити повноцінний обід, бо в них відсутні необхідні речовини, але при цьому вони дуже калорійні. У 100 г продукту міститься до 700 кілокалорій. Любителі насіння і озирнутися не встигнуть, як набирають зайві кілограми.

Ще одна небезпека таїться у смаженому насінні. Якщо їх вживати без міри, це може призвести до розвитку онкологічного процесу. Справа в тому, що найчастіше на виробництві з великими обсягами можуть використовувати неякісну олію, і використовують її кілька разів. А це веде до утворення канцерогенів, пускового гачка для виникнення раку.

Щоб не ризикувати, дієтолог радить з’їдати не більше 30 г насіння за один раз. “Навіть одного пакетика може бути забагато, враховуючи середню калорійність продукту. З цієї кількості ви отримаєте все корисне і нічого зайвого”, – наголосила лікар.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua