Лікар перерахувала випадки, коли полуниця може бути шкідливою не тільки для алергіків.

Лікар перерахувала випадки, коли полуниця може бути шкідливою не тільки для алергіків.

Полуниця все частіше з'являється на прилавках магазинів, проте вживати її потрібно з особливою обережністю.

“Звичайно ж, категорично не можна їсти полуницю людям з алергією. Як правило, дорослі про це знають. А у дітей вона може виявитися несподівано. Я раджу давати ягоду вперше акуратно і спостерігати за нетиповими реакціями у дитини”, – пояснила Соломатина.

Як зазначила лікар, людям без алергії також не варто вживати ягоду, не знаючи заходів, адже через необмежене вживання плода у кожного може статися алергічна реакція. Крім того, велика кількість полуниці може спричинити захворювання ШКТ, які пов'язані з підвищеною кислотністю. Тому не варто їсти ягоду на голодний шлунок.

До того ж, часто червону ягоду вирощують із застосуванням нітратів, які не принесуть користі здоров'ю. Лікар підкреслила, що для доставки товару здалеку використовують харчову добавку – дифеніл, який негативно впливає на печінку та нирки. Виявити добавку нескладно: при обробці дифеніл плоди стають маслянистими та вологими.

Лікар підкреслила, що безпечною добовою нормою є не більше 500 грамів, а з'їдати ягоду слід частинами. Якщо людина не має алергії на полуницю, то відмовлятися зовсім від неї немає необхідності, адже в ній міститься багато корисних елементів, продовжила дієтолог.

“У полуниці дуже багато вітаміну С, який позитивно впливає на наш імунітет. Крім того, там є біофлавоноїди, які мають антивіковий ефект, захищають серцево-судинну систему та запобігають онкології. Полуниця є дієтичним продуктом, який містить у собі багато води та допоможе підтримати баланс рідини в організмі”, – сказала вона.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua