Нервові зриви, депресії, неврози і переживання призводять до послаблення всього організму, що тягне за собою низку захворювань.
На своїй сторінці у соціальній мережі лікар Дмитро Капустін перерахував продукти, вживання яких позитивно впливає на роботу нервової системи.
Лікар зазначив, що до таких продуктів
належать: риба ( оселедець, лосось), волоські горіхи, фрукти (авокадо, малина, полуниця), квасоля; овочі – шпинат, цвітна капуста
Доведено, що омега -3-ЖК – регулюють метаболізм серотоніну, зменшують психоемоційну напругу, попереджають ризик розвитку депресії.
Продукти, багаті на вітаміни групи В:
- М’ясні продукти – яловичина, свинина;
- Молочні – тверді сорти сиру, молоко, сир;
- овочі та фрукти – помідори, капуста, ягоди; яйця; печінка.
Доведено, що вітаміни групи «В» беруть участь у синтезі нервових волокон, впливають на процеси запам’ятовування, відповідають за формування настрою. Продукти, що містять триптофан (попередник гормону щастя – серотоніну)
- Тверді сорти сиру – «Пармезан», «Чеддер», «Швейцарський»
- Сир 18% (жирний);
- Морозиво вершкове;
- Бринза (з коров’ячого молока).
Серотонін – основний нейромедіатор, який бере участь у формуванні гарного настрою Глюкоза
Помірна кількість солодкого на день. При нестачі цієї речовини збільшується ризик виникнення неврозу. Продукти, багаті на магній
- Арахіс, мигдаль;
- курячі яйця;
- креветки;
- фініки.
Доведено – магній бере участь у проведенні нервових імпульсів.
“Не обов’язково їсти всі продукти відразу – достатньо додати до свого раціону частину з них. Результат накопичувальний і тривалий, але не чекайте швидкого ефекту”, – рекомендує лікар.