Торт «Рижик» – 4 найсмачніших рецепта

Торт рижик, мабуть, один з найпоширеніших кулінарних виробів, улюблений і
дорослими і дітьми. Свою назву він отримав завдяки коржам медового кольору. В
склад тіста класичного торта «Рижик» обов’язково входить мед, який під
впливом високої температури надає коржам характерний медовий присмак і
коричневий колір. Остиглі коржі сухі, ламкі і дуже солодкі. Щоб торт
виходив м’яким і не такою нудною, його промащують рідким або сметанним
заварним кремом. Торт печеться дуже легко зіпсувати його складно. Одного разу
приготувавши «Рижика» ви незмінно закохаєтесь у рецепт і будете готувати його
при кожному зручному випадку.

Домашній торт «Рижик» – класичний рецепт зі сметанним кремом

Торт «Рижик» – 4 найсмачніших рецепта

Спробуйте приготувати торт «Рижик», класичний рецепт якого ми вам пропонуємо. Цей торт прекрасне доповнення до чаю, його можна давати в школу дітям, не ризикуючи, що крем перемажет
книжки, а також подавати до святкового столу. Простий на вигляд відрізняється торт
чудовим смаком. Поєднання медових коржів і крему з кислинкою дуже
гармонійно, а тому улюблене багатьма.

Інгредієнти до рецепту:

  • цукор 2 ст.
  • мед 3 ст. ложки
  • яйця 2 шт.
  • вершкове масло 100 г
  • сода 1 ч. ложка без верху
  • сума 4 склянки
  • сметана 500 мл

Спосіб приготування:

  • Спочатку приготуйте крем. Для цього збийте сметану зі склянкою цукру. Збивайте до
    тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Поставте крем в холодильник.
  • Розітріть яйця з цукром, медом, маслом і содою в глибокій мисці. Поставте миску на
    водяну баню на 15 хвилин, не перестаючи помішувати масу. В процесі нагрівання
    маса повинна збільшитися в кілька разів. Зніміть миску з водяній бані, дайте
    вмісту трохи охолонути і поступово вмішайте 4 склянки борошна. Три склянки
    вмешивайте ложкою, четвертий висипте на робочу поверхню і замісіть м’яке
    тісто.
  • Розділіть тісто на 10 частин, обваляйте кожен шматочок у борошні, заховайте в холодильник.
    Нагрійте духовку до 200 °С. Діставайте по одній кульці тіста, розгортайте
    круглий корж, випікайте 5-7 хвилин. Визначайте готовність за кольором. Корж повинен
    зарум’янитися.
  • Дістаньте деко з коржем з духовки. Тут же виріжте з коржа рівний коло за формою
    тарілки або кришки від каструлі. Зробити це треба поки гарячий корж, оскільки
    він м’який. Остигаючи, корж твердне і стає крихким. Обрізки складайте
    окремо. Вони підуть на прикраса торта.
  • Готові коржі змастіть кремом, укладіть один на інший. Верх і боки також змастіть кремом
    і посипте товченими обрізками.
  • Порада: Щоб крем не мав характерного сметанного присмаку, збиту з цукром сметану прогрійте на водяній бані 10 хвилин, безперервно помішуючи, і остудіть.

Торт рижик медовий з горіхами

Торт «Рижик» – 4 найсмачніших рецепта

Медові коржі дуже добре поєднуються з горіхами. Якщо ви любите волоські горіхи, арахіс,
фундук або мигдаль, приготуйте торт рижик медовий з горіхами. Калорійність такого тортика
зашкалює, він дуже ситний, тому подавайте його маленькими шматочками до кави
на сніданок. Горіхи наповнять організм енергією на цілий день.

Інгредієнти до рецепту:

для крему:

  • молоко 500 мл
  • манка 2 ст. ложки
  • масло вершкове 250 г
  • цукор 1 стакан
  • горіхи 100 г

Спосіб приготування медового торта:

  • Коржі для торта приготуйте, користуючись списком продуктів і описом, наведеним у
    попередньому рецепті.
  • Доведіть до кипіння молоко. Помішуючи його віночком, всипте тонкою цівкою манну
    крупу. Проваріть, не перестаючи помішувати, 5 хвилин. Зніміть з вогню, дайте манці
    охолонути. В цей час збийте розм’якшене вершкове масло з цукром. Поступово,
    по 1-2 столових ложки вводите в крем охолоджену манну кашу.
  • Горіхи обсмажте на сухій сковороді і злегка подрібніть. Шматочки не повинні бути занадто
    великими, але і не перетертими в пил.
  • Перемажьте кожен корж кремом і посипте горіхами. Прикрасьте Верх крихтою і залишилися
    горіхами. Для прикраси можна використовувати цілі горішки.
  • Порада: найсмачніше – торт з волоськими горіхами або фундуком. Арахіс люблять не всі, тому краще його не використовувати, якщо не впевнені у смаках ваших гостей.

Ніжний торт рижик з заварним кремом

Торт «Рижик» – 4 найсмачніших рецепта

Для тих, хто любить, щоб шматочок торта сам танув у роті, пропонуємо приготувати торт рижик з заварним кремом. Рідкий заварний крем ідеально просочує сухі медові коржі, він не такий
солодкий і зовсім не жирний, оскільки в нашому рецепті заварного крему
відсутній вершкове масло.

Інгредієнти до рецепту:

для коржів:

  • яйця 2 шт.
  • маргарин-125 г
  • цукор 1 стакан
  • мед 4 столові ложки
  • сода 1 ч. ложка погасити оцтом
  • борошно 3-4 склянки

для крему:

  • молоко 1 л
  • яйця 3 шт.
  • цукор 1 стакан
  • ванільний цукор 1 пакетик

Спосіб приготування:

  • Яйця розітріть з цукром, додайте мед і м’який маргарин. Поставте миску на водяну
    баню. Прогрівайте, поки маргарин розтопиться, маса не стане однорідною і
    добре прогрітій. Кипіти не має. У суміш додайте гашену оцтом соду.
    Продовжуйте прогрівати і помішувати ще 5 хвилин. Маса повинна збільшитися в
    обсязі.
  • Разом три склянки борошна. Четвертий склянку просіяти на стіл і замісіть м’яке тісто. Якщо борошна
    виявиться мало, додайте ще. Тісто розділіть на 10 шматочків. З кожного розкочуйте корж і випікайте в духовці до золотистого кольору.
  • Для приготування крему закип’ятіть молоко. Злегка остудіть. Окремо збийте яйця з
    цукром і ваніліном. З’єднайте яєчну суміш з теплим молоком. Поставте на
    водяну баню і варити, помішуючи, поки крем не загусне. Гарячим кремом
    перемажьте коржі. Прикрасьте готовий медовик перетертої крихтою. Гарячий крем
    ідеально просочує коржі. Вони стають надзвичайно м’якими.
  • Порада: Якщо вам не подобається у заварному кремі характерний, ледь вловимий яєчний присмак, не кладіть в крем яєчні білки. Замість трьох яєць візьміть 5 яєчних жовтків.

Торт рижик з вареним згущеним молоком

Торт «Рижик» – 4 найсмачніших рецепта

Деякі господині печуть торт рижик зі згущеним молоком. Такий варіант медовика оцінять ті, для кого солодощі багато не буває. Медові коржі самі по собі дуже солодкі. До того ж крем на
згущеному молоці досить щільний, він погано просочує сухі медові коржі.
Торт виходить надзвичайно солодкий і розсипчастий. Тим не менш, у цього
рецепту є безліч шанувальників. Можливо, і вам сподобається.

Інгредієнти до рецепту:

  • варена згущене молоко 1 банка
  • вершкове масло 200 г

Спосіб приготування:

  • Оскільки технологія приготування коржів для медовика практично однакова у всіх
    рецептах, ми вирішили не зупинятися на описі ще раз. Скористайтесь
    списком продуктів для приготування коржів з попередніх рецептів. Єдиний
    порада від професіоналів – розгортайте готове тісто не на 10 шматочків, як
    зазначене вище, а на 5. Завдяки цьому коржі будуть товщі, а тому не такими
    сухими.
  • Для приготування крему збийте розм’якшене вершкове масло з вареним згущеним молоком.
    Перемажьте кремом коржі і дайте рижиков настоятися хоча б 6 годин. Якщо
    готуєте торт ввечері, залиште його на ніч.
  • Порада:Торт краще просочиться, якщо півпорції вареного згущеного молока в кремі замінити
    звичайним згущеним молоком.
Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua