Курячі ніжки в духовці – 3 найсмачніших рецепта

Тушка курки складається з білого і червоного м’яса. Біле м’ясо зосереджено на грудці,
містить мінімум жирів, вважається більш корисним, дієтичним. Зате ніжки з
червоного м’яса соковиті, ситні, володіють яскраво вираженим смаком.

Куряче м’ясо швидко готується, його не потрібно довго варити, тушкувати і запікати.
Приготувати смачні ніжки на обід або вечерю можна всього за годину. При цьому
підготовка займає не більше 15 хвилин. Решта – очікування і катування апетитними
запахами. Курячі ніжки за нашими рецептами в змозі приготувати навіть
школяр. Перевірено!

Запечені курячі ніжки в духовці часниковою підливці

Курячі ніжки в духовці – 3 найсмачніших рецепта

Курячі ніжки виходять смачними, навіть запечені без маринування і спецій. Достатньо
посолити і скропити олією для утворення золотистої скоринки. Подають їх з
соусами або гарніром. Просте, ситне і смачне блюдо готується всього 45 хвилин.

Інгредієнти до рецепту:

  • курячі ніжки 10 шт.
  • рослинна олія 2-3 ст. ложки
  • сіль 1/2 ч. ложки
  • часник 3 зубчики
  • зелень кропу і петрушки пучок
  • перець, сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • Курячі ніжки вимийте і обсушіть. Посоліть, збризніть рослинним маслом, перемішайте,
    щоб масло рівномірно покрила м’ясо. Викладіть ніжки на деко. Запікайте 45
    хвилин в добре розігрітій духовці. Температура – 200°С. В процесі
    приготування поливайте виділяється соком з курячим жиром, скоринка буде
    блискучою.
  • Перекладіть готові ніжки в глибоку посуд.
  • Часник пропустіть через прес в піалу. Додайте рубану зелень. Залийте склянкою
    окропу. Перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком. Залийте підливою ніжки і
    можете подавати до столу.

Спосіб подачі: Замість часникової підливи подайте ніжки з кетчупом, будь томатним соусом, соусами на основі майонезу «Тартар», «Айолі», «Паприка» та інші.

Дієтичні фаршировані курячі ніжки в духовці

Курячі ніжки в духовці – 3 найсмачніших рецепта

Курячі ніжки зовсім не складно фарширувати. Шкірка знімається елементарно. Також просто
відокремити м’ясо від кістки. У фарш можна додати гриби, овочі, сухофрукти. Якщо
для фаршу використовувати свіжі продукти, курячі ніжки будуть ніжними,
малокалорийными, дієтичними, оскільки начинка гаситься у власному соку.

Інгредієнти до рецепту:

  • курячі ніжки 6 шт.
  • невеликі печериці 6 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • зелень петрушки невеликий пучок
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

  • Курячі ніжки вимийте. Акуратно зніміть шкіру, зсунувши її до самого краю кістки. Відрубайте
    кістка з м’ясом ножем або відріжте кухонними ножицями, намагаючись не пошкодити
    «панчіх» шкірки.
  • Відокремте м’ясо від кісток, наріжте його дрібними кубиками. Очистіть і дрібно порубаєте лук,
    часник, гриби і зелень. Додайте сіль і перець, перемішайте. Наповніть шкіру
    отриманим фаршем. Намагайтеся не набивати фарш занадто щільно. Край шкірки
    загорніть так, щоб закрити кишеню і не дати начинці вивалитися. Можна
    закріпити шкіру зубочисткою. Надайте ніжці первісну форму гомілки.
  • Викладіть гомілки на змащене олією деко швом вниз. Самі ніжки також
    змастіть маслом. Запікайте 40 хвилин, поки шкірка не зарум’яняться. Можна змастити
    ніжки майонезом, а за 10 хвилин до закінчення приготування посипати тертим
    сиром.
  • Порада: Смак фаршу покращиться, якщо попередньо обсмажити цибулю та гриби. Правда, в цьому випадку начинка вже не буде дієтичної.

Соковиті курячі ніжки, тушковані в духовці в рукаві

Курячі ніжки в духовці – 3 найсмачніших рецепта

Спеціальний терморукав дозволяє готувати страви у власному соку, без використання
жирів. Курячі ніжки в рукаві виходять соковитими і м’якими. Якщо додати
картоплю, цибулю, перець та інші овочі, вийде ароматна, вітамінна спекотне.
Ніжки в рукаві може приготувати навіть нескінченно далекий від кухні чоловік.

Інгредієнти до рецепту:

  • ніжки курячі за 10 шт.
  • майонез 2 ст. ложки
  • кетчуп 2 ст. ложки
  • гірчиця 1 ч. ложка
  • лимон 1/2 шт.
  • сіль, перець, лавровий лист

Спосіб приготування:

  • Ніжки вимийте і обсушіть. Змішати в глибокій мисці майонез, кетчуп, гірчицю, сіль,
    перець. Додайте ніжки і перемішайте, щоб соус рівномірно покрив м’ясо. Дайте
    м’яса промаринуватися мінімум 30 хвилин, хоча, чим довше, тим краще.
  • Наріжте тонкими скибочками лимон. Викладіть ніжки в рукав, перекладаючи скибочками лимона
    лавровими листочками. Зав’яжіть пакет спеціальної скріпкою або звичайною ниткою.
    Покладіть пакет на деко і поставте в духову шафу. Запікайте 40 хвилин. За
    10 хвилин до закінчення можете розрізати рукав, щоб ніжки підрум’янилися.
  • Подавайте гарячими.
  • Порада: Додайте в рукав нарізаний скибочками картопля, солодкий перець і цибулю. Отримаєте не тільки м’ясне блюдо, але і просочений м’ясними соками гарнір.

Курячі ніжки в духовці готуються дуже просто і швидко, тому хоч раз варто приготувати це блюдо. Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua