Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

У якійсь статті я вже писав, що раніше у нас минтай не їли. Не знаю чому. Мабуть, вистачало іншої риби. І ось десь вже пару десятків років, а може навіть трохи більше, він став дуже часто з’являтися на столах у людей.

Виявилося, що він зовсім не поганий. Біле м’ясо практично без кісток, досить ніжне, правда суховатое. Але ми-то з вами знаємо — дивлячись як приготуєш! Навіть запечений в духовці, він може бути соковитим.

У цій статті три салатику з минтаєм. Минтай виходить ніжним і смачним. Відповідно і салатики теж дуже смачні.

Минтай з овочами та спеціями

Інгредієнти:

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

  • Філе минтая — 300 г.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

  • Цибуля — 1 головка
  • Морква — 1 середня або половина великий
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Сік 1/3 лимона
  • Спеції для риби
  • Спеції для овочів
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль, перець
  • Лавровий лист — за бажанням

Якщо ви звернули увагу, ми беремо філе в упаковці. Звичайно можна взяти або тушку минтая, або заморожене філе на вагу. Але я вважаю, філе в пачках найсмачніше.

Приготування:

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

1. Цибулю нарізати чверть кільцями. Моркву нарізати кружальцями або напівкружечками (якщо велика). Перець солодкий порізати великими шматочками (або як вам подобається). У нас заморожений перець. Взяли по половинці різних кольорів, для краси

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

2. Філе минтая нарізати на середні шматочки. Збризнути лимонним соком, посолити, приправити спеціями для риби. Не пересолити. Спеції можуть бути вже з сіллю, читайте склад.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

3. У сковороду налити трохи олії, розігріти. Покласти нарізану цибулю. Обсмажувати 1-2 хвилини. Не забувайте помішувати.

Читайте також: Як приготувати горбушу щоб вона була соковита рецепт приготування риби з цвітною капустою, в духовці, в пергаменті

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

4. Додати моркву і спеції для овочів. Вогонь не зменшувати. Готувати на сильному вогні.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

5. Відразу ж додати нарізаний перець. І обсмажити, при постійному помішуванні, ще 3-4 хвилини. Також на сильному вогні.

На цьому етапі можна додати лавровий лист — за бажанням. Ми не додаємо.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

6. Після закінчення 3-4 хвилини викладаємо до овочів шматочки промаринованной риби. Перемішуємо. Готуємо ще 10-12 хвилин. Вогонь також повинен бути сильним.

7. В кінці приготування, при необхідності підсолити.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

Викладаємо на блюдо і подаємо. Це блюдо смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Салат з минтаєм і крабовими паличками

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

Деякі кулінарні хитрощі, про які знають не всі, допомагають поліпшити смак минтая. Ложка цукру, та хитрість, яка покращує і трохи змінює його смак.

Інгредієнти:

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

  • Філе минтая — 300 г.
  • Морква — 1 середня
  • Крабові палички — 2 шт.
  • Кріп — невеликий пучок
  • Майонез — 2-3 ст. л. (за смаком)
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Перець горошком — 5-7 шт.
  • Лавровий лист — 2 листочка
  • Вода для варіння риби — 0,5 літра

Приготування:

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

1. Моркву відварити так, щоб залишилася хрусткость.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

2. У каструлю налити 0,5 літра води, покласти рибу, додати сіль, цукор, спеції. Варити до готовності. Приблизно 5-7 хвилин після закипання.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

3. Моркву і рибу вийняти і остудити.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

4. Моркву і крабові палички нарізати кубиками.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

5. Охолоджену рибу розібрати руками на шматочки.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

6. Додати до риби моркву і крабові палички.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

7. Дрібно нарізати кріп і додати до салату.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

8. Заправити майонезом. Спробуйте. При необхідності можете додати сіль, перець.

9. Все акуратно перемішати.

Минтай — 3 рецепта приготування салатів з риби

Салат готовий. Подавайте!

Читайте також: Що приготувати на вечерю швидко і смачно на швидку руку з недорогих продуктів

Приємного апетиту!

Відео — Салат «Гості в шоці з чого ж він!» А який смачний!

У цьому відео автор показує ще один цікавий секретик приготування минтая. В результаті чого він стає м’яким і соковитим. Подивіться!

Інгредієнти:

  • Минтай (хек або тріска) – 800гр.
  • Огірковий розсіл – 400мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – 1/3ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua