Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

Кожна домогосподарка хоче порадувати своїх домашніх смачними рецептами випічки: і неважливо, чи будуть це солодкі пироги чи з м’ясом. Тому вже придумано безліч різних рецептів, які радують своїми смаковими якостями. Пиріг з листкового тіста з фаршем однозначно стане найулюбленішим вашим кулінарним шедевром. Найголовніше, щоб тісто було приготовлено вірно.

Приготування листкової маси є трудомістким процесом, який вимагає повної концентрації. Багато домогосподарки роблять простіше: купують готову масу в магазині. Звичайно, смак буде трохи іншим, але торт все одно вийде дуже смачним.

Підготовка

Для того, щоб приготувати таку випічку, необхідно виконати деякі підготовчі заходи.

Для початку необхідно зрозуміти, що робити з покупної листкової масою:

  • Необхідно розморозити при середній температурі, інакше вона розтечеться.
  • Розминати руками такий вид основи можна – тільки використовувати качалку по напрямку до себе.
  • Масу необхідно проколоти виделкою по всій поверхні — так вона швидше пропечеться.
  • Щоб випічка стала красивою і блискучою, змастіть її маслом або яйцем.
  • Якщо ви вирішили додати в начинку гриби або картопля — кладіть їх шарами, не потрібно змішувати.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

  • У духовці покупне тісто має бути охолодженим.
  • Попередньо розігрійте духовку до 230°С.

Після таких дій варто приділити трохи часу м’яса. Його потрібно дрібно нарізати або пропустити на м’ясорубці або подрібнити блендером.

Додати в начинку можна цибулю, яйця, гриби або зелень. Їх також необхідно дрібно нарізати.

Інгредієнти

Щоб приготувати м’ясний пиріг з листкового тіста, нам знадобиться:

  • м’ясо птиці, свинина або баранина – 800 р.;
  • листкове тісто – 400 р.;
  • сметана – 100 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 шт.;
  • базилік – 1 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

Також необхідно визначитися з видом основи: бездріжджове або дріжджове. Перший вид тесту зробить випічку менш пишною, а другий вид дозволить страви бути менше розсипчастим.

Процес приготування

А тепер сам рецепт пирога з листкового тіста з фаршем:

1. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і пасеруємо на сковорідці до появи золотистого відтінку.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

2. Заздалегідь підготовлене подрібнене м’ясо необхідно обсмажити на сковороді до рум’яної скоринки, смажити близько 10 хвилин.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

3. Після цього м’ясо висипати пасеровану цибулю, дрібно нарізаний часник, сіль, базилік, перець і спеції на свій смак.

4. Ретельно перемішати інгредієнти, обсмажимо суміш близько 5 хвилин, і вимкнемо вогонь. Далі необхідно вбити яйце і перемішати. Можна замінити сире яйце вареним.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

5. Тепер почнемо приготування листкового бездріжджового тіста. Так як воно вже розморожено, його необхідно акуратно розкачати, після чого викласти на деко, в який попередньо застелити пергаментом.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

6. М’ясну масу необхідно викласти рівно посередині тесту. Після цього краї тіста скласти один на одного, шар за шаром. Обов’язково зробіть розрізи на тесті і змастіть його маслом. Тоді випічка вийде рум’яної. Після цього листковий пиріг з фаршем повинен готуватися в духовці приблизно півгодини.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

7. Дістаньте готову випічку, покладіть на красиве блюдо, поріжте і подавайте до столу. Цей ароматний м’ясний пиріг з готового листкового тіста підкорить серця всіх, кому ви дасте його спробувати.

Можна урізноманітнити рецепт і приготувати таку випічку з сиром. Також страву з фаршем в мультиварці буде більш ніжним, але не таким рум’яним.

Додати в начинку можна все, що захочете: яйця, зелень, печінка, овочі та багато іншого.

Величезною перевагою такої страви є те, що його можна готувати як на сніданок, так і на обід.

Пиріг з листкового тіста з фаршем – покроковий спосіб приготування

Рецепт смачного пирога з листкового тіста з фаршем абсолютно простий і не займе у вас багато часу, зате задоволення отримаєте — масу! Випічка виходить ароматною, що тане в роті і дуже смачною. Ваші кулінарні здібності оцінять і ваші улюблені, і гості.

Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua