Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

Пиріг з картоплею і грибами дуже ситний і смачний. Таким пирогом можна пригощати і рідних, і гостей. Він точно припаде до смаку вашим близьким. Поєднання м’якого і повітряного дріжджового тіста з картоплею і грибами вважається ідеальним для несолодкої випічки. Спробуйте цей рецепт, і ви будете звертатися до нього знову і знову!

Інгредієнти

Для дріжджовий основи:

  • пшеничне борошно — 260-280 р.;
  • молоко 2.5% жирності) — 100 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • масло (рослинне) — 1 ст. л.;
  • цукор-пісок — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 1/2-2 ч. л.;
  • сухі дріжджі — 8-10 р.;
  • чорний перець — 1/2 ч. л.

Для картопляно-грибний начинки:

  • сметана (15% жирності) — 150 р.;
  • картопля — 350 р.;
  • свіжі печериці — 300 р.;
  • сир (твердий) — 150 р.;
  • ріпчаста цибуля — 150 р.

Для прикраси:

  • свіжий кріп — 15 р.

Підготовка інгредієнтів та посуду

Рецепт пирога з картоплею і грибами, як і будь-який інший кулінарний процес, починається з підготовки робочого місця і продуктів. Перш, ніж починати готувати, вам варто дізнатися про кількох хитрощі. Деякі інгредієнти, які необхідні для пирога з дріжджового тіста з печерицями і картоплею, можна замінити без шкоди для рецепта. Замість сухих дріжджів допустимо використовувати 20 г свіжих. Заміна сметани на майонез теж буде прийнятною.

Під час приготування вам знадобляться: невелика каструля з товстим дном, дві глибокі миски, обробна дошка, качалка, вінчик для збивання, столова ложка, ніж і форма для випікання діаметром 28 див

Замішування дріжджовий основи

Картопляний пиріг з грибами готується з використанням дріжджового тіста. Борошняна основа замішується швидко і легко. Головне — точно дотримуватися кожен крок. Так як в результаті повинен вийти відкритий пиріг, то тіста знадобиться небагато.

1. Вилийте молоко в каструлю з товстим дном і поставте її на повільний вогонь. Кип’ятити молоко не потрібно — достатньо, щоб воно було теплим. Потім зніміть каструлю з вогню і додайте туди цукор-пісок і дріжджі.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

2. Почекайте хвилин 15. За цей час опара підніметься, і ви зможете продовжити приготування.

3. В окрему миску вбийте курячі яйця і додайте сіль, віночком збийте інгредієнти, потім подзвоніть в миску рослинне масло і перемішайте.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

4. Підійшла опару з’єднайте з яєчною масою.

Важливо дотримуватися деякі хитрощі рецепти пирога з картоплею і грибами, такі як просіювання борошна через сито: просійте необхідну кількість борошна, щоб уникнути попадання в тісто грудочок. Завдяки цьому пиріг з грибами і картоплею буде ще ніжніше і легшим.

5. Додайте борошно в миску і енергійними рухами замісити не дуже круте тісто.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

6. Рушником або харчовою плівкою накрийте миску з дріжджовим тестом, а після — відправте її в тепле місце. Щоб тісто швидше підійшло, можете поставити миску на каструлю з теплою водою. Тоді тісто можна буде використовувати вже через 30 хвилин.

Підготовка начинки

Поки основа для пирога з картоплею, грибами і сиром підходить, можете зайнятися начинкою.

1. Почистіть і помийте ріпчасту цибулю та печериці.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

2. Цибулю наріжте соломкою, а кожен грибочок — тонкими пластинками.

Немає особливої різниці в тому, які гриби ви будете використовувати. Умова одна: вони повинні бути свіжими. Тому, ви можете приготувати пиріг з білими грибами і картоплею, створивши свій неповторний рецепт.

3. Твердий сир натріть на тертці з дрібними отворами. Сиру картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

Формування і випікання закуски

1. Форму для випічки застелити пекарської папером або змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Такі тонкощі в рецепті дозволять легко отримати готовий картопляний пиріг з грибами.

2. Кухонний стіл злегка присипте борошном і викладіть на нього тісто. Візьміть качалку, протріть її борошном.

3. Розкачайте дріжджове тісто в корж товщиною в 3 мм Акуратно перекладіть основу пирога у форму для випікання, не забувши при цьому, сформувати бортики.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

4. Змастіть корж половиною від кількості сметани, яке зазначено в списку інгредієнтів.

5. Зверху викладіть пластини грибів, постарайтеся розподілити їх рівномірно. Посоліть і поперчіть печериці. На гриби викладіть цибулю.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

6. Наступним шаром викладіть сиру картоплю, посоліть. Пластинки картоплі повинні повністю покрити грибну начинку.

7. Залишилася сметаною змастіть картопляний шар. Посипте закуску тертим сиром.

Пиріг з грибами і картоплею: рецепт в духовці

8. Готується пиріг з грибами і картоплею в духовці: розігрійте її до 180°C і відправте туди дріжджовий пиріг на 30-35 хвилин.

9. Перед тим, як дістати пиріг з картоплею і грибами, перевірте його на готовність дерев’яною зубочисткою. Якщо тісто пристає до зубочистці, то сміливо виймайте форму для випікання з духовки.

10. Дайте випічці трохи охолонути, а потім перекладіть на блюдо. Кріп вимийте водою, просушіть, подрібніть ножем і прикрасьте їм готову закуску. Подавати випічку можна зі сметаною. Ми впевнені, що рецептом пирога з картоплею і грибами всі залишаться задоволені.

Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua