Ватрушки з сиром – 4 найсмачніших рецепта

Ватрушка – вид відкритого пирога з начинкою. Тісто для ватрушки защипывается тільки за
краях, а всередині знаходиться начинка – сир або повидло. Це стародавнє блюдо слов’янської та російської кухні. Готують пиріжки з дріжджового, прісного, пісочного та листкового тіста. Ватрушки набагато корисніше інших борошняних виробів, оскільки більшу її частину становить сир, багатий білками і кальцієм. Ми підібрали різноманітні рецепти ватрушок, серед яких ви обов’язково знайдете той, що виявиться до душі.

Велика шоколадна угорська ватрушка з сиром

Ватрушки з сиром – 4 найсмачніших рецепта

Недосвідченим господаркам завжди важче даються маленькі порційні борошняні вироби. Якщо ви не
на «ти» з тестом, то угорська ватрушка з сиром як раз те, що вам необхідно. Готується ватрушка дуже просто і швидко, хоча на перший погляд здається, що приготування такого
листкового торта з кремом забере багато часу.

Інгредієнти до рецепту:

для тіста:

  • борошно 1,5 склянки
  • маргарин або вершкове масло 100 р.
  • цукор 1/2 склянки
  • розпушувач тіста 1 пакетик (10 р.)

для начинки:

  • сир 500 р.
  • цукор 1 стакан
  • яйця 3 шт.
  • ванільний цукор пакетик (10 р.)

для заливки:

  • густа згущене молоко 100 р.
  • жирна сметана 50 р.
  • шоколад 100 р.

Спосіб приготування:

  • Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м’яким. Всі інгредієнти для
    тесту перетріть в крихту. Це можна зробити руками або блендером на низькій
    швидкості.
  • В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для начинки. Сир не повинен
    містити багато сироватки, щоб начинка не вийшла рідкою.
  • Застеліть форму пекарської папером. Викладіть третину крихти, половину сирної начинки,
    знову третину крихти і залишився сир. Верх пирога засипте залишилася
    крихтою. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом години.
  • Поки готується ватрушка, змішайте згущене молоко і сметану. Готову ватрушку
    дістаньте з духовки і гарячу, прямо у формі залийте половиною сметанного
    крему. Дайте охолонути, після чого вилийте залишився крем. Зніміть форму.
    Розтопіть на водяній бані шоколад. Наливайте ложкою шоколад поверх сметанного
    крему і за допомогою дерев’яної палички малюйте візерунки.
  • Порада: Використовуйте для приготування угорської ватрушки сир 9% жирності. Якщо сир вологий, загорніть в марлю і покладіть на ніч під прес. Згущене молоко також повинно бути високої якості, жирне і густе.

Швидка царська ватрушка з сиром

Ватрушки з сиром – 4 найсмачніших рецепта

У цій ватрушки багато назв. В інтернеті її називають царська ватрушка з сиром, королевська ватрушка, французька. Рецепти розрізняються тільки пропорціями продуктів, але
принцип приготування залишається один. Нижній і верхній корж готуються з
олійно-борошняної крихти, начинка – товстий шар сиру. Така лінива ватрушка
нагадує ніжну сирну запіканку в хрусткій скоринці. Цей десерт з
задоволенням їдять навіть ті, хто на дух не переносить сир.

Інгредієнти до рецепту:

для тіста:

  • борошно 2 склянки
  • олія 200 р.
  • сіль
  • цукор 2 ст. ложки
  • сода 1 ч. ложка
  • лимонний сік 2 ст. ложки

для начинки:

  • яйця-5 шт.
  • сир 500 р.
  • цукор 1,5 склянки
  • ванільний цукор 1 пакетик

Спосіб приготування:

  • Тісто на королівську ватрушку готується так: холодне вершкове масло натріть на
    тертці. Додайте борошно, сіль, цукор і соду, гашену лимонним соком. Перетріть
    всі складові руками в крихту.
  • Для начинки змішайте яйця, сир і цукор. Можете додати ванілін або лимонну
    цедру. Не збивайте, краще, якщо сир збереже зернисту консистенцію. Хоча
    це на любителя.
  • У роз’ємну форму для торта помістіть половину борошняної крихти. Дно форми змащувати
    жиром не потрібно. Потім викладіть всю начинку, розрівняти. Покрийте сир
    залишилася крихтою. Випікайте в духовці 50 хвилин при температурі 180°С. Час
    залежить від величини форми, від духовки. Королевська ватрушка
    повинна стати золотистою. Подавати краще холодною, тоді смак пирога стає
    більш виразним.

Здобна домашня ватрушка з сиром

Ватрушки з сиром – 4 найсмачніших рецепта

Навчившись готувати угорську і царську ватрушки, можна приступити до освоєння ватрушок в
класичному розумінні. Зазвичай під словом ватрушка нам представляється домашня здобна ватрушка з сиром – відкритий пиріг з дріжджового тіста з сирною начинкою всередині. Ватрушки
гарні на сніданок, їх можна давати дітям у школу і брати з собою на роботу до
кава. Готуються вони зовсім не складно.

Інгредієнти до рецепту:

для тіста:

  • борошно 500 р.
  • молоко 1 стакан
  • цукор 2 ст. ложки
  • маргарин 50 р.
  • сіль 1/2 ч. ложки
  • сухі дріжджі 1 пакетик (10 р.)

для начинки:

  • сир 300 р.
  • яєчні жовтки-3 шт.
  • цукор 1/2 склянки
  • сметана 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

  • Замісити дріжджове тісто. Для цього злегка нагрійте молоко, додайте в нього цукор, сіль
    і дріжджі. Залиште на 10 хвилин, поки дріжджі не оживуть і не почне пінитися.
    Просійте борошно в миску. Зробіть поглиблення в центрі. Влийте розтоплений
    маргарин і молоко з дріжджами. Замісіть м’яке ком, викладіть його на посипаний
    борошном стіл і продовжуйте місити. Тісто має бути гладким, не липнути до
    рукам. Накрийте його серветкою і залиште підніматися на 1-1,5 години.
  • Коли тісто підніметься, обімніть його. Знову дайте піднятися і тільки тоді
    приступайте до формування ватрушок. Поки тісто піднімається, приготуйте
    начинку. Сир протріть через сито, введіть 2 жовтки і інші складові інгредієнти,
    добре перемішайте.
  • Розділіть тісто на невеликі шматочки завбільшки з куряче яйце. Розтягніть кожен
    невелику коржик. Дном склянки зробіть в центрі кожної коржі поглиблення.
    Змастіть тісто жовтком, розведеним з кількома столовими ложками молока. Наповніть
    поглиблення сиром. Випікайте 30 хвилин в духовці, нагрітій до 200°С.
  • Порада: Поставте на дно духовки ємність з водою, ватрушки не пересохнуть.

Ледачі ватрушки з сиром з сушок

Ватрушки з сиром – 4 найсмачніших рецепта

Ватрушка з сиром з сушок – простий спосіб порадувати домашніх смачною випічкою, коли абсолютно немає часу. Приготування цих ласощів займе не більше 30 хвилин: 15 хвилин
знадобиться для приготування і ще стільки ж піде на випічку. Сушіння-ватрушки
можна запросто готувати на сніданок. Швидко, смачно і корисно.

Інгредієнти до рецепту:

  • сушіння 300 р.
  • молоко 2 склянки
  • сир 150 р.
  • цукор 2 ст. ложки
  • яйце 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Викладіть сушіння в глибоку миску, залийте молоком. Залиште сушіння розмокати на 10-15
    хвилин, кожні 5 хвилин перевертайте. Змішайте сир, цукор і яйце для
    начинки. Можете додати в сир, цедру лимона, родзинки або дрібно нарізану
    курагу.
  • Викладіть розмоклі сушіння на змащену маслом папір для випічки. Всередину кожної сушіння
    викладайте ложку начинки. Запікайте 15 хвилин до рум’яної скоринки.
  • Порада: Замість сиру всередину сушок можна покласти м’ясну начинку або розбити перепелине яйце. Вийде дуже оригінальний сніданок.
Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua