ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

В Італії спочатку не був придуманий рецепт білого соусу для піци, там цю страву за традицією готують із соусом зі свіжих томатів. А ось білий вершковий соус має більшу популярність у наших краях і це цілком виправдано. В Італії піца є скоріше не ситною стравою, а легкою закускою. А в нас прийнято подавати піцу як основну страву. А це означає, що заправки має бути достатньо, начинки багато та ситної.

Самого соусу у блюді може бути досить багато: він ніжний, приємний, має тонкий ненав'язливий смак і не зіпсує піцу. Смачний білий соус для піци, як у піцерії, кожен може з легкістю приготувати вдома! Давайте дізнаємось, як робиться білий соус для піци.

Смачний білий соус для піци, як у піцерії.

Для того щоб приготувати смачну піцу будинку, є кілька варіантів білої заправки. Почнемо з базового варіанту (по суті це соус бешамель для піци ) – на його основі будуть будуватися інші, оригінальніші і незвичайні рецепти. Це смачний, простий у приготуванні вершковий соус, який у первісному вигляді вже смачний і готовий до використання. Також до нього можна додавати різні інгредієнти для надання більш оригінального смаку. Давайте приступимо до приготування!

Основні інгредієнти білого соусу для піци:

  • Вершки (30%) – 1 склянка
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль та перець чорний – за смаком

Як приготувати соус для піци білий?

  1. Масло топимо на сковороді.
  2. Додаємо|добавляємо| муку|борошно| і смажимо з|із| маслом|мастилом|, до появи горіхового запаху, але не до коричневого кольору.
  3. Малими порціями додаємо вершки і постійно заважаємо до загусання.
  4. Солимо, перчимо і готове!

Це базові інгредієнти, які вам знадобляться! До речі, вершки можна замінити на бульйон. При цьому бульйон можна використовувати будь-який з риби, м'яса, овочів або грибів. Вибирати бульйон для соусу можна, виходячи з того, яка начинка буде у піци. Це класичний рецепт соусу бешамель для піци.

Вершково-часниковий соус для піци-рецепт

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Давайте приступимо до приготування. Але трохи змінимо базовий рецепт, додавши в нього базилік і часник.

З чого роблять білий соус для піци:

  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вершки – 1 склянка
  • Базилік мелений – щіпка
  • Перець і сіль – за смаком

Як зробити білий соус для піци:

  1. Масло топимо в невеликій каструльці.
  2. Далі додайте|добавляйте| муку|борошно| до масла|мастила| і почніть швидко змішувати до однорідності.
  3. Потроху введіть вершки весь час заважаючи віночком.
  4. Очистіть та подрібніть часник. Додайте його та базилік до соусу, прогрійте отриману суміш приблизно хвилину.
  5. Доведіть по солі і поперчіть.
  6. Вершковий соус для піци, як у піцерії готовий!

Як бачите, це досить простий білий соус для піци. І приготувати цей рецепт у домашніх умовах дуже легко.

Вершково-грибний соус для піци як у піцерії

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Така заправка сподобається любителям аромату грибів. Якщо у вас грибна піца, то соус із грибів підкреслить її смак. І обов'язково приготуйте м'ясну піцу з таким соусом. Тепер про те, як зробити грибний соус для піци своїми руками.

Для її приготування знадобляться:

  • Гриби (найкраще підійдуть печериці) – 200 гр.
  • Цибуля – 1/2 головки
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст. л.
  • Молоко/вершки – 1 склянка
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Чорний перець мелений – щіпка

Як приготувати грибний соус для піци як у піцерії:

  1. Змішайте обидві олії в сковороді і додайте нарізану цибулю, смажте на середньому вогні.
  2. Як тільки цибуля стала прозорою додайте вогонь і додайте нарізаний гриби (нарізати цибулю і гриби можна як завгодно, тому що будемо блендерити)
  3. Після появи золотистої скоринки на грибах додайте 1 столову ложку борошна і добре перемішайте.
  4. Влийте молоко або вершки, помішуючи дивіться на скільки вийшло густо, якщо треба додати ще муки.
  5. Натріть часник і вмішайте в соус, поперчіть і потім пару хвилин, збийте все блендером до однорідності.
  6. Білий грибний соус для піци в домашніх умовах готовий!

Соус для піци з грибами та куркою

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Це найбільш ситний варіант грибного соусу для піци. Курка, гриби, сир це класичне поєднання! До того ж, цей варіант робиться без блендера і служить не тільки соусом, але й начинкою для піци.

Нам знадобиться:

  • Печериці – 200 гр.
  • Куряче філе – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля – 1/2 головки
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Чорний перець мелений – щіпка
  • Сіль за смаком

Як приготувати соус для піци з куркою та грибами?

  1. На сковороді змішуємо обидві олії і починаємо смажити цибулю, нарізану не крупно.
  2. Додаємо нарізані пластинками гриби і збільшивши вогонь, смажимо до золотистої скоринки.
  3. Філе ріжемо невеликими шматочками поперек волокон і відправляємо до грибів, періодично помішуємо.
  4. Як тільки філе побіліло наливаємо вершки і видавлюємо туди часник.
  5. Потім вводимо тертий сир і пробуємо на сіль, перчимо.
  6. Потроху додаємо борошно і добиваємося потрібної густоти соусу, готово!

За бажання можете зверху, перед запіканням піци ще посипати сиром і додати кріп.

Білий сметанно-майонезний соус для піци

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Такий соус з готового майонезу робиться дуже швидко та просто. Також можна зробити соус на основі домашнього майонезу і навіть на пісному для веганів . Соус для піци майонезний, це чудовий варіант приготування з того, що є в холодильнику.

Щоб зробити соус із майонезу для піци нам знадобляться:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Спеції за смаком
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 0,5 пучка

Як зробити соус для піци з майонезу:

  1. Для початку змішайте майонез та сметану в рівних пропорціях.
  2. Далі додайте подрібнений часник, краще натріть або пропустіть через прес.
  3. Введіть спеції та зелень, якщо треба присолити.
  4. Білий соус для піци із майонезом готовий! Але краще дати йому настоятися хоча б годину.

Цей простий та швидкий соус універсальний та підійде для піци з будь-якою начинкою. Майте на увазі, що соус для піци сметана + майонез дуже калорійний. Чим можна замінити майонез у піці? Наприклад, пп майонезомом , зробленим своїми руками. Якщо прибрати майонез, то вийде просто сметанний соус для піци, той же рецепт. У сметанно-часниковому соусі міститься найменше калорій, хоча це залежить від жирності сметани.

Заливка для піци з яйця та майонезу та сиру

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Це практично такий же рецепт, як і майонезний соус, але яйце допомагає схопитися заливці. І разом із сиром надасть цікавий смак та скоринку.

Нам знадобиться:

  • Яйце сире – 1 шт.
  • Сметана будь-якої жирності – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир, який плавиться – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень будь-яка – 0,5 пучка.
  • Сіль та спеції за смаком.

Як зробити заливку для піци в домашніх умовах:

  1. Яйце разом з жовтків розбити в ємність і додати до нього сіль та спеції.
  2. Злегка збивши його, почніть вводити сметану і майонез.
  3. Сир і часник натріть на тертці і втрутите в сметанну заливку.
  4. Наріжте зелень і додайте в соус, готово!

Найзручніше те, що заливка для піци сметанна робиться швидко і з доступних інгредієнтів. Майонезно-яєчне заливання для піци може бути і без майонезу. Просто залиште всі складові та приберіть майонез і ось вам соус для піци без майонезу.

Сирний соус для піци-рецепт як у піцерії

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Усі улюблений соус-сир для піци, також легко приготувати в домашніх умовах. І підійде він практично до будь-якої піци, окрім морської. Особливо гарний вершковий соус для піци 4 сири.

Для його приготування знадобляться:

  • Сир-бажано пармезан – 100 гр.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Молоко/вершки – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Молотий перець – щіпка

Як зробити сирний соус для піци:

  1. Для початку на вершковому маслі підсмажте муку на середньому вогні.
  2. Далі поступово влийте молоко, постійно заважаючи віночком.
  3. Додайте потертий на дрібній тертці сир, ретельно помішуючи, дочекайтеся повного розчинення сиру.
  4. Білий вершково-сирний соус для піци готовий!

Якщо потрібно присолити, але наприкінці, не забувайте про те, що сир теж солоний. Також ви можете приготувати такий соус для піци з плавленим сиром і навіть з сирним.

Білий соус майонезно-гірчичний для піци-рецепт

ТОП 5 білих соусів для піци як у піцерії

Цей білий соус для домашньої піци по праву вважається одним із найсмачніших. Дуже пікантний, добре поєднується з м'ясною або веганською піцою.

Для його приготування необхідно:

  • Майонез – 2 ст. л. з гіркою.
  • Грецький йогурт – 2 ст. л. з гіркою.
  • Гірчиця домашня – 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Кріп – 0,5 пучка
  • Лимонний сік-1 ч. л.
  • Перець та сіль за смаком

Приступимо до приготування:

  1. Майонез, йогурт та обидві гірчиці добре перемішайте, не блендером.
  2. Додайте до них лимонний сік, перець та сіль, якщо хочете.
  3. Дрібно нарубану зелень додайте до суміші, що вийшла. Приберіть у холодильник на півгодини, нехай настоїться.
  4. Соус для піци з майонезу та гірчиці готовий!

До речі, дижонську гірчицю можна приготувати!

Білий соус є чудовою альтернативою звичайному томатному, він здатний надати будь-якій домашній піці неповторний смак та аромат. Приємного апетиту, готуйте із задоволенням!

Тищенко Лия
zmorshki.in.ua