Якщо м’ясо виглядає так, сьогодні – останній день, коли ви можете його з’їсти

Якщо ви зробите це вже завтра, це буде небезпечно.

Сирі продукти тваринного походження найбільш схильні до забруднення шкідливими бактеріями, такими як кишкова паличка, кампилобактер і сальмонела.

Головне – розпізнати ознаки псування м’яса і готувати його, коли це ще безпечно. Ось які ознаки, як вважає Zmorshki.in.ua, ви не повинні ігнорувати.

Якщо м'ясо виглядає так, сьогодні - останній день, коли ви можете його з'їсти

Якщо ваше м’ясо починає корічневеть, саме час його з’їсти

Існує поширена помилка, що м’ясо, яке стало кілька коричневим, вже зіпсувався. Насправді м’ясо змінює колір під час зберігання, оскільки молекули міоглобіну всередині нього піддаються впливу кисню. Якщо м’ясо не пахне і не має липкості, все в порядку.

М’ясо, яке починає змінювати колір, часто як і раніше безпечно для вживання. Але експерти кажуть, що це свідчить про те, що воно було упаковано, по крайней мере, за кілька днів до цього, а це означає, що вам потрібно приготувати його якомога швидше.

Деякі виробники м’яса обробляють свої продукти чадним газом, щоб зберегти бажаний червоний відтінок, який споживачі асоціюють зі свіжістю. Через це, на жаль, багато хто може з’їсти м’ясо, яке вже зіпсувався.

Як правильно зберігати м’ясо

  • Якщо ви плануєте найближчим часом з’їсти м’ясо, його можна зберігати на нижній полиці холодильника в оригінальній упаковці.
  • В іншому випадку краще всього зберігати його в морозилці.

Раніше ми також розповідали про те, якого виду м’яса експерти просять уникати людей старше 65 років.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua