Хоча б раз за всю осінь ви повинні спробувати це блюдо!
У деяких людей осінь асоціюється не тільки з гарячими напоями, але і зі стравами з гарбуза. Так чому б не приготувати одне з них?
Zmorshki.in.ua пропонує вам наступний рецепт гарбузового супу, який урізноманітнює ваш раціон. Перевага його в тому, що вам не потрібно купувати гарбуз цілком – знадобиться консервована гарбуз.
Вам знадобиться (на 4 порції)
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 середній жовтий цибулю, дуже дрібно нарізаний;
- 3 зубчики часнику, натертого на тертці;
- 1 банка гарбузового пюре (близько 2 склянок);
- 2 столові ложки свіжого листя чебрецю плюс ще для подачі;
- 3/4 чайної ложки солі;
- 1/2 чайної ложки меленого кмину;
- 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
- 1/8 чайної ложки меленого імбиру;
- 1/8 чайної ложки кайенского перцю;
- 2 склянки овочевого бульйону з низьким вмістом натрію;
- 2 столові ложки кленового сиропу;
- 2 столові ложки жирних вершків;
- Підсмажені гарбузове насіння і морська сіль для подачі (за бажанням).
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ:Тісто для вареників – 4 найсмачніших рецепта
Як приготувати
- Нагрійте оливкову олію в каструлі середнього розміру на середньому вогні до мерехтіння. Додайте цибулю і часник і варіть 3-4 хвилини до появи аромату.
- Додайте гарбузове пюре, чебрець, сіль, кмин, чорний перець, імбир і кайенский перець. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин до утворення пари і аромату.
- Додайте овочевий бульйон і варіть 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Суміш буде пузиритися.
- Зніміть з вогню і додайте кленовий сироп і жирні вершки.
- Ви можете перемістити суп в блендер, поки він не досягне бажаної консистенції.
- Подавайте суп теплим, прикрашеним гарбузовим насінням, сіллю, свіжим листям чебрецю і чорним перцем.