Ідеально для осені: як приготувати смачний гарбузовий суп всього за 20 хвилин

Хоча б раз за всю осінь ви повинні спробувати це блюдо!

У деяких людей осінь асоціюється не тільки з гарячими напоями, але і зі стравами з гарбуза. Так чому б не приготувати одне з них?

Zmorshki.in.ua пропонує вам наступний рецепт гарбузового супу, який урізноманітнює ваш раціон. Перевага його в тому, що вам не потрібно купувати гарбуз цілком – знадобиться консервована гарбуз.

Ідеально для осені: як приготувати смачний гарбузовий суп всього за 20 хвилин

Вам знадобиться (на 4 порції)

  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 середній жовтий цибулю, дуже дрібно нарізаний;
  • 3 зубчики часнику, натертого на тертці;
  • 1 банка гарбузового пюре (близько 2 склянок);
  • 2 столові ложки свіжого листя чебрецю плюс ще для подачі;
  • 3/4 чайної ложки солі;
  • 1/2 чайної ложки меленого кмину;
  • 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
  • 1/8 чайної ложки меленого імбиру;
  • 1/8 чайної ложки кайенского перцю;
  • 2 склянки овочевого бульйону з низьким вмістом натрію;
  • 2 столові ложки кленового сиропу;
  • 2 столові ложки жирних вершків;
  • Підсмажені гарбузове насіння і морська сіль для подачі (за бажанням).

Як приготувати

  1. Нагрійте оливкову олію в каструлі середнього розміру на середньому вогні до мерехтіння. Додайте цибулю і часник і варіть 3-4 хвилини до появи аромату.
  2. Додайте гарбузове пюре, чебрець, сіль, кмин, чорний перець, імбир і кайенский перець. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин до утворення пари і аромату.
  3. Додайте овочевий бульйон і варіть 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Суміш буде пузиритися.
  4. Зніміть з вогню і додайте кленовий сироп і жирні вершки.
  5. Ви можете перемістити суп в блендер, поки він не досягне бажаної консистенції.
  6. Подавайте суп теплим, прикрашеним гарбузовим насінням, сіллю, свіжим листям чебрецю і чорним перцем.
Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua