Ось що потрібно їсти, щоб знизити ризик недоумства.
Багато людей не думають про включення фолату в свій раціон, поки не намагаються завагітніти. Що є великою помилкою. Нове наукове дослідження підтвердило той факт, що він є важливим живильною речовиною і ключем до підтримання оптимального здоров'я на всіх етапах життя.
Краща їжа для здоров'я мозку, Фото: unsplash.com
З'явилися докази того, що ця речовина відіграє важливу роль в запобіганні розвитку хвороби Альцгеймера. Zmorshki.in.ua ділиться з вами висновками дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Neuroscience.
До чого призводить дефіцит фолату
Дослідники прийшли до висновку, що є вагомі підстави вважати, що дефіцит фолату збільшує ризик хвороби Альцгеймера і, що, можливо, більш важливо, достатню щоденне споживання фолату може знизити ризик хвороби Альцгеймера.
Сьогодні хвороба Альцгеймера є найбільш поширеним типом нейродегенеративного захворювання, що приводить до деменції у літніх людей.
Важливість фолату для здоров'я
Фолат – це вітамін B (точніше, вітамін B9), який природним чином міститься в продуктах харчування. Він необхідний для створення ДНК і іншого генетичного матеріалу і є ключем до поділу клітин. Важливо відзначити, що фолат не виробляється організмом, що робить його важливим живильною речовиною, яке ми повинні отримувати.
Фолієва кислота – це синтетична версія, що міститься в добавках і збагачених продуктах.
Скільки вам його потрібно?
Рекомендована добова доза фолату для дорослих становить 400 мкг. Для вагітних це приблизно 600-1000 мкг. Якщо людина дотримується збалансованого харчування, він, ймовірно, отримує досить фолієвої кислоти.
Топ-5 продуктів з фолатами
- Едамаме.
- Сочевиця.
- Спаржа.
- Шпинат.
- Чорна квасоля.
Раніше ми також розповідали про те, які продукти ніколи не можна мити перед готуванням, як би не хотілося.