Відмова від риби збільшує ризик смерті від причини №1 в усьому світі

Наслідки, як виявилося, зовсім образливі.

Здорове харчування важливо для того, щоб залишатися щасливим і здоровим. Дослідження показали, що 20% передчасних смертей викликані неправильним харчуванням. Всім відомо, що фрукти та овочі є основними продуктами правильного харчування. Але рідше обговорюється роль риби в зміцненні здоров'я.

Відмова від риби збільшує ризик смерті від причини №1 в усьому світі

Користь риби для здоров'я, Фото: unsplash.com

Велике дослідження показало, що вживання однієї або двох порцій жирної риби в тиждень знижує ризик смерті від серцевих захворювань (вбивця №1 в світі) на 36%. Хороший вибір риби – лосось, анчоуси, сардини, скумбрія і оселедець, – пише Zmorshki.in.ua.

Коли ви перестаєте їсти рибу, це відбувається з вашим тілом

Виняток риби з раціону може збільшити ризик депресії, інсульту, високого кров'яного тиску, хвороби Альцгеймера і серцевих захворювань. Це може навіть збільшити ризик втрати слуху. За даними Archives of Neurology, з віком ви також можете бути більш схильні до когнітивних проблем.

Ці люди отримують найбільшу користь від риби

Якщо у вас немає алергії, морепродукти корисні для вас незалежно від вашого поточного стану здоров'я, але деяким людям риба приносить більше користі, ніж іншим. Зокрема, рибу рекомендують людям з діабетом, гіпертонією і серцевими захворюваннями.

Вагітні та жінки можуть захотіти їсти рибу, щоб сприяти розвитку своєї дитини. Відмова від морепродуктів може уповільнити розвиток мозку і нервової системи вашої дитини. Дослідження показали, що діти матерів, які їли більше риби, краще справлялися з тестами на розвиток, інтелект, поведінку і візуальне розпізнавання.

Однак високе споживання ртуті також може перешкоджати розвитку мозку дитини. З цієї причини експерти рекомендують вагітним жінкам триматися подалі від риби з високим вмістом ртуті.

Раніше ми також розповідали про те, через яких продуктів у вас з'являється мозкової туман після обіду.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua