Рецепт найніжнішої курки з часниковим грибним соусом за 20 хвилин

Це смачно і зовсім нескладно.

Ламаєте голову над тим, що приготувати на вечерю? Не варто. Адже є просте рішення – курка з грибами.

Рецепт найніжнішої курки з часниковим грибним соусом за 20 хвилин

Курка з грибами, Фото: flickr.com

Zmorshki.in.ua ділиться з вами дивно смачним рецептом вершково-грибний курки, яка стане відмінним основною стравою вечері.

Вам знадобиться (на 4 порції)

  • 2 великі курячі грудки, розрізані поздовжньо навпіл;
  • 1 стакан жирних вершків;
  • борошно;
  • 340 г нарізаних грибів;
  • 1 порція італійської приправи;
  • 3 зубчики подрібненого часнику;
  • 1/2 склянки курячого бульйону;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1/2 чайної ложки лимонного соку;
  • 1/2 чайної ложки гірчиці дижонской;
  • Сіль і перець за смаком;

Як приготувати

  1. Розріжте курячу грудку навпіл, щоб вийшли чотири шматки. Обваляйте їх у борошні.
  2. Додайте масло і 1 столову ложку вершкового масла в сковороду на середньому або сильному вогні.
  3. Коли сковорода нагріється, додайте курку. Готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Після цього дістаньте курку з сковороди і відкладіть в сторону.
  4. Під час приготування курки наріжте гриби.
  5. Додайте в сковороду масло, що залишилося. Дайте йому розтанути, потім додайте гриби і італійську приправу.
  6. Як тільки гриби почнуть виділяти воду, додайте в сковороду часник. Продовжуйте смажити гриби, поки вся вода не випарується.
  7. Дістаньте гриби з сковороди (можна покласти їх на одну тарілку з куркою).
  8. Додайте в сковороду курячий бульйон, лимонний сік і діжонська гірчицю. Добре перемішайте, поки гірчиця не розчиниться, і дайте настоятися протягом 3-4 хвилин.
  9. Додайте вершки в сковороду разом з куркою і грибами. Дайте курці готуватися ще 5 хвилин або близько того, поки вона не прогріється, а соус трохи не загусне. При необхідності приправте сіллю і перцем.

Раніше ми також розповідали про те, в який найбільший міф з приводу сиру пора перестати вірити.

Наталия Ніколайчук
zmorshki.in.ua