Помилка під час готування, через яку страви виходять не такими смачними (і красивими)

Про це секреті ви могли не знати!

Кислотність дійсно є наріжним каменем нашої кулінарії. Якщо у страві досить солі, але воно як і раніше залишається позбавленим смаку, це часто відбувається через те, що йому потрібно трохи кислотності.

Помилка під час готування, через яку страви виходять не такими смачними (і красивими)

Як додати кислинку в блюда, Фото: pexels.com

Кислота є одним з основних елементів збалансованого смаку, тому вона необхідна в кожній страві. Zmorshki.in.ua розповість, як додати її під час готування.

Два способи додати кислоту в їжу

  • Додайте сік лимона або лайма. Це додасть чистий свіжий аромат. Цитрусові особливо гарні з іншими фруктами, рибою, сирими або вареними овочами.
  • Додайте оцет. Існує так багато різних варіантів: від кисло-солодкого бальзамічного смаку до хрусткого фруктового смаку білого винного оцту і витриманих дубових ноток червоного винного оцту.

Краса фруктів

Багато нарізані фрукти, такі як яблука або авокадо, мають властивість окислюватися і ставати коричневими. Ймовірно, ви чули про видавлюванні лимона або лайма на фрукти, щоб запобігти окисленню. Але лимонна кислота – це виверт наступного рівня. Зробіть суміш лимонної кислоти і води і використовуйте її, щоб фрукти в ваших стравах залишалися красивими і не темніли.

Лимонна кислота

Лимонну кислоту можна використовувати практично в будь-якій страві для додавання кислоти без додавання рідини (з оцту або лимонного соку). Лимонна кислота має більш стабільний pH, ніж лимонний сік, тому при приготуванні сиру вона може гарантувати ідеальний кислотний баланс.

Кілька порад по готуванні

  • Спробуйте додати трохи червоного винного оцту в тушковану яловичину.
  • Видавіть лимонний сік у фруктове пюре або фруктовий салат, щоб посилити його смак.
  • Додайте трохи лимонного соку в майонез.
  • Додайте трохи сметани в збиті вершки в якості начинки для шоколадного торта.

Раніше ми також розповідали про те, як дійсно потрібно готувати страви, щоб їжа не розгубила вітаміни.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua