Ось що вам потрібно робити, якщо ви помітили тремтіння.
Ви коли-небудь помічали, що вас трясе перед їжею? Це ваше тіло говорить вам, що ви голодні або відбувається щось більш серйозне? За словами Лівстронга, в цьому може бути винна гіпоглікемія. Це – низький рівень цукру в крові. Ваше тіло перетворює вуглеводи, які ви їсте, в цукор або глюкозу.
Тремтіння перед їжею що означає, Фото: pexels.com
Інсулін допомагає глюкозі циркулювати в крові. А потім вона використовується для отримання енергії або зберігається на майбутнє. Рівень цукру в крові від 70 до 110 міліграмів на децилітр (мг / дл) вважається нормальним. Однак, якщо у вас гіпоглікемія, рівень цукру в крові може впасти нижче 70 г / дл, – пише Zmorshki.in.ua.
Причини, за якими ви можете відчувати низький рівень цукру в крові і тремтіння
Гіпоглікемія і почуття тремтіння перед їжею можуть бути викликані безліччю причин. Наприклад, деякими ліками, алкоголем, захворюваннями печінки, недостатнім харчуванням, пухлиною або раком підшлункової залози. Це також може статися через проблеми з наднирковими або гіпофізом, або підшлункової залози, що виробляє занадто багато інсуліну після їжі.
Якщо вас часто трясе перед їжею, проконсультуйтеся з лікарем. Лікар спитає про ваших симптомах, історії хвороби, ліки і кількості алкоголю, який ви вживаєте. Вам також можуть порадити здати аналіз крові, щоб визначити рівень цукру в крові.
Іншими симптомами низького рівня цукру в крові є нечітке зір, занепокоєння, проблеми з концентрацією уваги, сонливість, головний біль, прискорене серцебиття, запаморочення і блідість шкіри. У важких випадках низького рівня цукру в крові ви можете втратити свідомість або випробувати судоми.
Раніше ми також розповідали про те, як відмова від риби збільшує ризик смерті від причини №1 в світі.