Ніколи не їжте їжу, приготовлену в мікрохвильовці, зробивши наступне

Експерти поділилися застереженням.

Мікрохвильові печі – безперечно зручний спосіб готувати їжу. За лічені секунди ви можете взяти холодну миску з залишками їжі і знову перетворити її на вишуканий обід. Проте, не дивлячись на те, що це може заощадити ваш час, приготування їжі в мікрохвильовій печі не є безпечною справою.

Zmorshki.in.ua хоче назвати одну критичну помилку при готуванні їжі в мікрохвильовій печі, яку не варто допускати.

Ніколи не їжте їжу, приготовлену в мікрохвильовці, зробивши наступне

Як правильно розігрівати їжу в мікрохвильовці

Якщо ви готуєте їжу в мікрохвильовій печі, важливо перемішувати її протягом усього процесу приготування, щоб забезпечити рівномірний розподіл тепла і приготування. Якщо у вашій мікрохвильовій печі немає поворотного столу, важливо, щоб ви вручну перемішували їжу, щоб переконатися, що вона повністю приготувалася.

Однак ще більш важливо, щоб їжа «постояла» або залишалася незайманою в мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин після того, як таймер мікрохвильової печі закінчив роботу.

Такі продукти, як хліб, фрукти і дрібні овочі, менш щільні і, отже, вимагають меншого часу очікування. У той час як такі продукти, як м’ясо, більш щільні і вимагають більш тривалих періодів витримки.

Намагайтеся дати їжі постояти не менше трьох хвилин.

До яких наслідків це може призвести

Якщо ви це не зробите, це може привести до серйозних захворювань, якщо ви не будете обережні. Згідно зі звітом, опублікованим в журналі «Щотижневий звіт про захворюваність і смертність» Центрів по контролю і профілактиці захворювань, спалах Salmonella enterica серотипу Chester в 2010 році була пов’язана з цією помилкою.

Раніше ми також розповідали про те, чому все люди неправильно розігрівають їжу в мікрохвильовці.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua