У цій статті ми розповімо вам про смачний часниковий соус, рецепт якого досить простий. Підійде часниковий соус для галушок, лангустинів, м'яса і просто з хлібом. Готувати можна соус із зелені з часником на оливковій олії, з вершковим маслом і навіть за допомогою молока, але про це далі.
Як зробити часниковий соус у домашніх умовах
Давайте для початку приготуємо класичний соус з маслом.
Нам знадобиться:
- Вершкове масло-1 ст. л.
- Часник-5-6 зубчиків
- Борошно пшеничне-1 ст. л.
- Бульйон (м'ясний або овочевий) – 150 мл
- Сіль, перець мелений за смаком
Як готувати часниковий соус:
- На повільному вогні розтопіть масло|мастило| і прогрійте в ньому муку|борошно|.
- Часник натріть на тертці або використовуйте прес для часнику.
- Влийте бульйон і доведіть до кипіння, потім опустіть часник і зменште вогонь.
- Томіть 5-10 хвилин на повільному вогні, в цей час посоліть і поперчіть.
- Для однорідності можна пробити соус блендером.
В кінці можна додати дрібно нарубану зелень, дуже смачним виходить соус із кінзи з часником. Також можна використовувати запечений часник. Соус із запеченого часнику буде більш м'яким до смаку.
Часниковий пюре-рецепт Лазерсона
Ілля Ісаакович Лазерсон – великий шеф-кухар і просто хороша людина. І ось вам рецепт його улюбленого часникового пюре до будь-яких м'ясних продуктів, особливо до холодця.
Нам знадобиться:
- Часник – 1-2 головки
- Молоко
- Вершки 20%
- Сіль
Рецепт приготування:
- Часник чистимо, кладемо в сотейник і заливаємо водою, щоб вона лише трохи покрила часник.
- Варимо після закипання 2-3 хвилини, потім зливаємо воду, за допомогою сита
- Наливаємо половину молока і так само варимо після закипання, але вже 5 хвилин, потім зливаємо молоко
- Заливаємо другу половину молока і вже варимо 10-15 хвилин і знову зливаємо молоко
- Заливаємо вершки, після закипання зменшуємо і томимо пару хвилин
- Збиваємо все блендером у цей час солимо за смаком
Часниковий соус, а точніше часникове пюре по Лазерсонівському готове! Це має спробувати кожен. Спробуєте цей часниковий соус до вареної язика, котлет, буженини. Бажано власного приготування. Як сказав сам Ілля Ісаакович: «З краківською ковбасою їсти не треба!»
Часниковий соус для пампушок до борщу
Так само підійде соус для баклажанів, смажених із часником. Тепер про те, як приготувати часниковий соус у домашніх умовах.
Нам знадобиться:
- Часник – 5-6 зубців
- Кріп/петрушка – 1 пучок
- Рослинна олія (без запаху) – 50-100 мл
- Сіль – 1 дрібочка
Як приготувати часниковий соус для пампушок?
- Часник чистимо і подрібнюємо будь-яким способом (на тертці, пресом для часнику або розтираємо з сіллю за допомогою ножа)
- Зелень миємо і так само дрібно рубаємо
- Додаємо все до соняшникової олії і ретельно перемішуємо (блендер краще не використовувати, щоб текстура соусу відчувалася краще)
- Доводимо соус по солі і якщо потрібно приперчити.
Краще змащувати часниково-кроповим соусом пампушки, поки вони ще гарячі.
Тепер ви знаєте як робити часниковий соус у домашніх умовах. Соус з кинзою та часником, соус до лангустинів-рецепти легко повторювані в домашніх умовах. Також подивіться пісний соус із часнику . Експериментуйте друзі!