Як робиться часниковий соус у домашніх умовах

Як робиться часниковий соус у домашніх умовах

У цій статті ми розповімо вам про смачний часниковий соус, рецепт якого досить простий. Підійде часниковий соус для галушок, лангустинів, м'яса і просто з хлібом. Готувати можна соус із зелені з часником на оливковій олії, з вершковим маслом і навіть за допомогою молока, але про це далі.

Як зробити часниковий соус у домашніх умовах

Давайте для початку приготуємо класичний соус з маслом.

Нам знадобиться:

  • Вершкове масло-1 ст. л.
  • Часник-5-6 зубчиків
  • Борошно пшеничне-1 ст. л.
  • Бульйон (м'ясний або овочевий) – 150 мл
  • Сіль, перець мелений за смаком

Як готувати часниковий соус:

  1. На повільному вогні розтопіть масло|мастило| і прогрійте в ньому муку|борошно|.
  2. Часник натріть на тертці або використовуйте прес для часнику.
  3. Влийте бульйон і доведіть до кипіння, потім опустіть часник і зменште вогонь.
  4. Томіть 5-10 хвилин на повільному вогні, в цей час посоліть і поперчіть.
  5. Для однорідності можна пробити соус блендером.

В кінці можна додати дрібно нарубану зелень, дуже смачним виходить соус із кінзи з часником. Також можна використовувати запечений часник. Соус із запеченого часнику буде більш м'яким до смаку.

Часниковий пюре-рецепт Лазерсона

Як робиться часниковий соус у домашніх умовах

Ілля Ісаакович Лазерсон – великий шеф-кухар і просто хороша людина. І ось вам рецепт його улюбленого часникового пюре до будь-яких м'ясних продуктів, особливо до холодця.

Нам знадобиться:

  • Часник – 1-2 головки
  • Молоко
  • Вершки 20%
  • Сіль

Рецепт приготування:

  1. Часник чистимо, кладемо в сотейник і заливаємо водою, щоб вона лише трохи покрила часник.
  2. Варимо після закипання 2-3 хвилини, потім зливаємо воду, за допомогою сита
  3. Наливаємо половину молока і так само варимо після закипання, але вже 5 хвилин, потім зливаємо молоко
  4. Заливаємо другу половину молока і вже варимо 10-15 хвилин і знову зливаємо молоко
  5. Заливаємо вершки, після закипання зменшуємо і томимо пару хвилин
  6. Збиваємо все блендером у цей час солимо за смаком

Часниковий соус, а точніше часникове пюре по Лазерсонівському готове! Це має спробувати кожен. Спробуєте цей часниковий соус до вареної язика, котлет, буженини. Бажано власного приготування. Як сказав сам Ілля Ісаакович: «З краківською ковбасою їсти не треба!»

Часниковий соус для пампушок до борщу

Як робиться часниковий соус у домашніх умовах

Так само підійде соус для баклажанів, смажених із часником. Тепер про те, як приготувати часниковий соус у домашніх умовах.

Нам знадобиться:

  • Часник – 5-6 зубців
  • Кріп/петрушка – 1 пучок
  • Рослинна олія (без запаху) – 50-100 мл
  • Сіль – 1 дрібочка

Як приготувати часниковий соус для пампушок?

  1. Часник чистимо і подрібнюємо будь-яким способом (на тертці, пресом для часнику або розтираємо з сіллю за допомогою ножа)
  2. Зелень миємо і так само дрібно рубаємо
  3. Додаємо все до соняшникової олії і ретельно перемішуємо (блендер краще не використовувати, щоб текстура соусу відчувалася краще)
  4. Доводимо соус по солі і якщо потрібно приперчити.

Краще змащувати часниково-кроповим соусом пампушки, поки вони ще гарячі.

Тепер ви знаєте як робити часниковий соус у домашніх умовах. Соус з кинзою та часником, соус до лангустинів-рецепти легко повторювані в домашніх умовах. Також подивіться пісний соус із часнику . Експериментуйте друзі!

Тищенко Лия
zmorshki.in.ua