Салати з червоною рибою — 4 найкращих рецепта

Червоної називають рибу сімейства лососевих. Найчастіше мова йде про сьомгу і форель. З червоної риби готують перші і другі страви, її запікають, смажать, відварюють, солять. У солоному вигляді використовують для приготування бутербродів і салатів. Салати з червоної риби відрізняються ніжним смаком, невисокою калорійністю, поживною цінністю і незвичайним смаком. Це робить їх бажаними на будь-якому святковому столі.

Легкий, простий салат з солоної червоної риби

Салати з червоною рибою — 4 найкращих рецептаСалати з червоною рибою — 4 найкращих рецепта

Шляхетний смак червоної риби досить просто відтінити. Салат може складатися з
кількох інгредієнтів, але результат перевершить ваші очікування. Одним з таких
простих, але смачних страв вважається салат з червоної риби, перепелиних яєць,
помідорів і руколи.

Інгредієнти до рецепту:

  • сьомга малосольна або форель 200 р.
  • рукола 100 р.
  • яйця перепелині 5-7 шт.
  • помідори 3 шт.
  • оливкову олію 2-3 ст. ложки
  • лимонний сік 2 ст. ложки
  • сіль, перець крупного помелу за смаком

Спосіб приготування салату з солоної червоної риби:

  • Перепелині яйця відваріть круто, остудіть і очистіть. Розрізати на половинки. Помідори
    поріжте невеликими шматочками. Рибу наріжте смужками або невеликими кубиками.
  • Рукколу вимийте, висушіть, порвіть на шматочки. З вологих листя соус на основі олії
    скочується. Приготуйте заправку, змішавши оливкова олія, сіль, перець і
    лимонний сік. Перемішайте заправку з руколою. Викладіть капусту в салатник.
    Зверху красиво розкладіть шматочки риби, помідорів і яйця. Посипте свіжомеленим
    перцем.
  • Порада: Якщо занадто солона червона риба, що її можна вимочити 1-2 години в молоці. Смак стане ніжніше, зайва сіль піде.

Спосіб подачі: Подайте до салату свіжий французький багет з хрусткою скоринкою і келих білого сухого вина.

Святковий листковий салат «Зірка» з червоною рибою

Салати з червоною рибою — 4 найкращих рецептаСалати з червоною рибою — 4 найкращих рецепта

Салат на святковий стіл повинен бути не тільки смачним, але й ефектно оформленими.
«Зірка» як раз такий варіант. Салат викладається шарами у формі зірки і
покривається пластами слабосоленої червоної риби. Інгредієнти, що входять до складу
салату, приємно поєднуються між собою і з рибою.

Інгредієнти до рецепту:

  • червона риба 200 р.
  • яйця 3 шт.
  • цибуля 1/2 шт. або 5-6 стрілок зеленого цибулі
  • свіжий огірок-1 шт.
  • солоний огірок 2-3 шт.
  • картопля 2 шт.
  • твердий сир 100 р.
  • кукурудза 2 ст. ложки
  • майонез 100 мл
  • кріп пучок
  • сіль, перець за смаком
  • листовий салат 3-5 листків

Спосіб приготування салату зірка з рибою:

  • Яйця і картоплю відваріть і охолодіть. Овочі вимийте, очистіть, дайте стекти воді.
    Викладіть на плоске блюдо листя салату. Свіжий огірок наріжте вздовж на 5 слайсів,
    укладіть їх на блюдо поверх салатних листків у формі зірки. Пластини огірка
    будуть складати основу салату.
  • Викладайте салат поверх огірка шарами, промазуючи кожен шар майонезом, дотримуючись встановленої форми, в такому порядку:
  • натерті на тертці яйця
  • дрібно нарізану цибулю
  • натертий на тертці солоний огірок
  • 100 грам червоної риби, нарізані невеликими кубиками
  • тертий твердий сир
  • майонез, змішаний з подрібненим кропом
  • кукурудза (кілька зерен залиште для прикраси)
  • тертий на крупній тертці картопля
  • Решту червону рибу наріжте тонкими пластинками. Викладіть верхнім шаром, намагаючись
    повністю закрити салат і надати страві форму морської зірки. Для просочення поставте
    салат в холодильник на 1-2 години.
  • Порада: Рибні салати відмінно поєднуються з рисом. Замініть в рецепті картоплю на варений рис. Салат стане менш калорійним.

Салат з копченої червоної риби «Царська шуба»

Салати з червоною рибою — 4 найкращих рецептаСалати з червоною рибою — 4 найкращих рецепта

Популярну шубу готують не тільки з дешевої оселедця. Простий і недорогий салат
перетворюється в царське частування, варто замінити оселедець копченої червоної риби.
У салати з червоною рибою краще класти мінімум інгредієнтів, щоб вони не
перебивали тонкий смак лосося або використовувати продукти з нейтральним смаком.
Саме такі продукти входять до складу «шуби».

Інгредієнти до рецепту:

  • червона риба 200 р.
  • картопля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • буряк 1 шт.
  • цибуля 1/2 шт.
  • яйця 1 шт.
  • оцет 2 ст. ложки
  • майонез-100-200 мл.
  • перець за смаком

Спосіб приготування салату з копченої риби:

  • Картопля, буряк, морква та яйця відваріть в різних каструлях, остудіть і очистіть. Всі
    продукти, крім риби і цибулі, натріть на крупній тертці. Рибу порізати невеликими
    кубиками. Цибуля накришить як можна дрібніше. Змішайте 2 столових ложки оцту з
    такою ж кількістю води. Залийте сумішшю цибулю. Залиште маринуватися на 10
    хвилин.
  • Викладайте продукти шарами на плоске блюдо, промазуючи кожен майонезом:
  • буряк
  • морква
  • картопля
  • яйця
  • маринований лук
  • червона риба
  • Білок одного яйця можна залишити для прикраси. Дайте салату просочитися. Поставте
    салат на холод на 1-2 години.

Салат з вареної червоної риби з креветками, кальмарами та ікрою

Салати з червоною рибою — 4 найкращих рецептаСалати з червоною рибою — 4 найкращих рецепта

Салат з морепродуктів – справжня білкова бомба. Корисний, поживний,
незвичайно смачний. Салат недешевий, але до свята – самий раз. Сподобається
абсолютно всім!

Інгредієнти до рецепту:

  • червона риба 200 р.
  • кальмари 200 р.
  • крабові палички 200 р.
  • креветки 200 р.
  • яйця-5 шт.
  • червона ікра 100 р.
  • майонез 100 р.

Спосіб приготування:

  • Яйця відварити круто, очистити, відокремити білки від жовтків. В салаті використовуються
    тільки білки. Жовтки можна використовувати для прикраси або для іншої страви.
    Білки натріть на тертці.
  • Креветки краще вибирати невеликі, варено-морожені. Їх потрібно просто розморозити.
    Якщо використовуєте невареные креветки, відваріть їх у підсоленій воді з
    додаванням кропу і лаврового листа.
  • У підсоленій воді відваріть очищені кальмари. Варіть не більше 5 хвилин. Обдайте
    холодною водою, наріжте кільцями.
  • Червону рибу залийте окропом. Залиште постояти 5 хвилин. Воду злийте, рибу наріжте
    невеликими кубиками.
  • Крабові палички дрібно наріжте.
  • Змішайте морепродукти, білки і майонез. В самому кінці акуратно введіть ікру і
    перемішайте, намагаючись не пошкодити ікринки. Солити і перчити не потрібно. Подайте
    спеції до столу. Ікра і майонез містять достатньо солі.

Салат з червоною рибою готується дуже просто і швидко, тому хоч раз варто приготувати це блюдо. Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua