Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

Пироги можна готувати безліччю способів, але одні з найкращих десертів виходять, якщо в якості основи брати кефір. Ніжні, тануть у роті, вони порадують будь – якого- і неважливо, готуєте ви така страва до свята або просто захотіли зробити щось солоденьке до обіду. З чим же готувати такий пиріг? Варіантів може бути багато, але один з найпопулярніших – і, справедливості заради зауважимо, смачних – це пиріг з вишнею на кефірі. Трохи кисле ніжна ягода ідеально поєднується з кефірної основою. Розглянемо один з можливих варіантів приготування такого рецепта.

Необхідні інгредієнти

Щоб швидко і просто приготувати такий рецепт, нам знадобиться наступний набір компонентів:

  • 1 стакан вишні;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Врахуйте, що цей рецепт є базовим, найбільш простим, його можна і навіть потрібно – урізноманітнити, якщо ви хочете отримати більш оригінальне блюдо з кефіру.

Втім, якщо ви хочете зробити простий пиріг, без додаткових ускладнень, то досить дотримуватися цієї інструкції, – і пиріг з вишнею на кефірі все одно вийде відмінним.

Процес приготування основи

Приготування за даним рецептом відбувається в кілька простих етапів:

1. Спочатку готується вишня. Вона миється, з неї видаляються кісточки. Бажано скористатися спеціальним пристроєм для видалення, але можна і просто порізати ягоди навпіл і видалити кісточки вручну, хоча це й дещо довше.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

2. Далі ягода поміщається в друшляк, щоб з неї поступово стік сік. Якщо ви хочете, то його потім можна використовувати для приготування компоту, а ось в багатошаровій він призведе лише до розмокання тесту, що зіпсує блюдо.

3. В окремій ємності змішуються яйця і цукор, трохи збиваються. В ідеалі краще всього застосовувати міксер/блендер, але і звичайний віночок також підійде.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

4. Туди ж додається кефір. Врахуйте, що кефір не повинен бути холодним, інакше в результаті пиріг з вишнею буде не настільки хороший.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

5. Борошно окремо змішується з розпушувачем. Гашене сода, при бажанні, теж прийнятна. Після ці компоненти додаються в яєчно-кефірну суміш. І знову все максимально добре і якісно перемішується.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

Якщо ви все зробили правильно, то тісто вийде помірно рідке, але не водянисте. Якщо воно занадто рідке, то слід додати трохи борошна і ретельно перемішати, щоб не було грудок, інакше цей наливна пиріг з вишнею не вийде настільки ніжним.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

Процес випікання

Тепер необхідно приступити до випікання.

1. Візьміть форму, відповідну за розміром. Змастіть її маслом (можна використовувати маргарин), щоб страва не пригоріло.

2. Далі вилийте у форму тісто приготоване раніше.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

3. Вишню необхідно викласти прямо поверх тіста. Не потрібно намагатися загнати ягоду в центр пирога – вона сама потоне, коли пиріг з вишнями по даному рецепту буде підніматися під час випікання.

Пиріг з вишнею на кефірі: найніжніший ягідний десерт

4. Необхідно поставити форму в духовку на середню температуру, близько 150 градусів, після чого випікати протягом півгодини. Оцініть готовність пирога – якщо він виглядає досить готовим, то діставайте його, якщо ні, то допечіть ще хвилин 10.

Звичайно, в духовці випікають найчастіше, але багато сучасні господині роблять пиріг з вишнею на кефірі в мультиварці. Підхід приблизно такою ж – треба просто замість форми залити тісто в чашу мультиварки. Після того, як ви це зробили, поставте пристрій на режим випічки, а якщо такого немає, то на аналогічний.

Печіть півгодини, потім перевіряйте, наскільки блюдо піднялося. Якщо досить – добре, ні – дайте доготовиться ще хвилин десять.

Вишневий пиріг на кефірі готовий! Подавати пиріг на кефірі з вишні можна з гарячим чаєм або молоком. Для краси можна посипати цукровою пудрою або додатково прикрасити нарізаною половинками свіжої вишні для додаткового смаку.

Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua