Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Що приготувати на вечерю. Я вже писав не одну статтю про вечерю. Яких там тільки рецептів не було. І все-таки їх ще мало. Тому що для господарок це один з головних питань в їх домашньому розпорядку дня.

Вечеря для нас, це маленьке свято. Як правило, всі будинки. А якщо ще й діти у бабусі, ну взагалі здорово! Але в будь-якому випадку вечеря повинна бути легким. У цій статті не треба нічого вибирати. Тут всього 4 рецепту для легкого, але дуже ситного і смачного вечері. Все просто. Давайте готувати!

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Салат по-іспанськи

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Інгредієнти:

  • Зелень салату — 2-3 аркуша
  • Помідор — 1-2 середніх
  • Копчений сир вершковий — 70-100 р.
  • Оливки чорні — 2 ст. л.
  • Яйце зварене круто — 1 шт.
  • Зелений лук, петрушка, кріп
  • Сіль, перець, спеції для салату
Для заправки:
  • Бальзамічний оцет або лимонний сік — 1 ч. л.
  • Рослинне масло. — 1,5-2 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик (за бажанням)

Приготування:

1. Листя салату, зелень, помідори, помити і обсушити паперовими рушниками або чим вам зручніше.

2. Нарвати листя салату на шматочки середніх розмірів. Можна звичайно і порізати, але нарвати як-то апетитніше.

3. Помідори нарізати на невеликі шматочки. Якщо у вас маленькі помідори (черрі), то ріжемо на половинки.

4. Сир нарізати невеликими кубиками, якщо сир у вас у формі маленьких ковбасок, як був у нас, то нарізати на шматочки.

5. Пір’я цибулі розрізати вздовж і нарізати на тонкі смужки довжиною 3-4 див Зелень дрібно порубати.

6. Всі перераховані вище інгредієнти скласти в глибоку салатницю, посипати спеціями для салатів, якщо вам не вистачить солі, додати за смаком, поперчити.

Готуємо заправку;

7. Взяти маленьку баночку з кришкою (можна з під дитячого харчування), налити в неї бальзамічний оцет або лимонний сік. Подрібнити або видавити через прес часник, додати в заправку. Банку закрити кришкою і інтенсивно струсити кілька разів.

8. Заправку вилити в салат і все акуратно перемішати. Зверху прикрасити оливками і четвертинками варених яєць.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Салат готовий! Приємного апетиту!

Біла риба з овочами

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

2 порції

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 невеликий
  • Морква — 1 середня
  • Цибуля зелена — 1 пучок (6-10 шт.)
  • Філе білої риби — 350-400 р.
  • Крабові палички — 2-3 шт.
  • Бульйон креветочний — 50 р. (Можна замінити курячим)
  • Вершкове масло — 50 р.
  • Вино — 50 р.
  • Сік лимона — 1 ч. л.
  • Сіль, перець, приправа для риби — на смак

Читайте також: Що приготувати на вечерю швидко і смачно з недорогих продуктів, прості рецепти

Приготування:

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

1. Моркву і кабачки нарізати кружечками 1,5-2 мм завтовшки. У зеленої цибулі обрізати зверху пір’я, залишити довжиною 15-18 см залежно від діаметра посуду, у якій ви будете готувати.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

2. Філе риби порізати на шматочки розміром, який вам подобається. У нас нарізано приблизно 5х10 див Рибу можна взяти будь-яку, для цього рецепта білу (палтус, тріску, минтай, ну і іншу). Ми взяли тріску.

Рибу полити лимонним соком, посолити, поперчити, додати спеції для риби. Дати постояти 15-20 хвилин.

3. У глибоку сковороду викласти нарізані овочі рядами. Включити вогонь на середню потужність. Сковороду поставити на плиту.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

4. Додати вершкове масло — 30 р.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

5. Додати бульйон.

Приготування бульйону: Ми купили вже зварених 10 великих креветок. Кинули їх у киплячу воду. (Вода повинна покривати тільки креветки, зайвого не треба) Прокипятили приблизно 3-5 хвилин. Вийняли з каструлі, очистили. М’ясо використовували для інших страв. Панцир, разом з головою кинули у воду, в якій варили креветки. Прокипятили 5-7 хвилин, процедили, дали охолонути, перелили в баночку і поставили в морозильник.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

6. Вилити в сковороду вино.

Зазвичай я робив це з білим сухим вином. Під рукою білого не було, вирішив зробити з напівсолодким червоним. Ви знаєте, вийшло дуже смачно. Червоне вино додає зовсім інший відтінок страви. Досить оригінальний. Так що ви можете використовувати будь-який.

7. Накрити кришкою. Овочі протушкувати 5-7 хвилин. Овочі повинні залишатися «з хрустинкой».

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

8. Після того, як овочі потушились, зверху викласти рибу, яка вже добре промаринувалася лимоном та спеціями.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

9. Поверх риби викладаємо шматочки крабових паличок, намагаючись, покласти на кожен шматочок риби.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

10. Відразу додаємо шматочки залишився вершкового масла -20 р.. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

11. Через 5-6 хвилин відкриваємо кришку і поливаємо рибу утворився соком.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

12. В самому кінці гасіння посипаємо зеленню. Петрушка, кінза, кріп, хто, що любить. У нас тільки петрушка.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

13. Викладаємо на порційне блюдо і поливаємо соком зі сковороди.

Блюдо готове. Подаємо на стіл. А ось тепер можна подати біле вино.

Приємного апетиту!

Пиріжки зі шпинатом і рибою

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Інгредієнти:

  • Тісто листкове — 0,4-0,5 кг.
  • Філе червоної риби — 300-400 р.
  • Шпинат — 1 пучок
  • Гриби будь — 150-200 р.
  • Половинка середнього баклажана
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Масло вершкове — 50-70 р.
  • Яйце сире — 1 шт.
  • Сік лимона
  • Сіль, перець, приправа для риби, приправа для овочів
  • Олія рослинна

Читайте також: Що швидко і просто приготувати на вечерю — рецепти з недорогих продуктів

Приготування:

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

1. Тісто розморозити, якщо воно у вас з магазину заморожене. Філе риби порізати на шматочки (у нас горбуша). Гриби теж розморозити. Якщо вони свіжі, то нарізати їх, цибулю і баклажани невеликими кубиками. У шпинату обрізати жорсткі стебла, а листя крупно нарізати.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

2. Рибу скропити соком лимона, посипати приправою для риби. Якщо приправа без солі і перцю, то присолити і поперчити за необхідності. Відставити поки в сторону.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

3. Нагріти сковороду, додати трохи олії, цибулю посипати приправою для овочів і обсмажити до м’якості.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

4. До цибулі додати гриби, перемішати і обсмажувати 5-7 хвилин, до випаровування рідини.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

5. Додати шматочок вершкового масла, приблизно 15-20 р.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

6. Викласти в сковороду баклажани, перемішати. Тушкувати 2-3 хвилини.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

7. Додати шпинат. Перемішати, зняти з вогню і відставити у бік.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

8. Тісто нарізати на квадратики, розкачати завтовшки 1,5-2 мм. Розміром 15х15см. Збити яйце.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

9. У середину кожного квадратика викласти 1-1,5 ст. л. остигнула начинку.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

10. Зверху на начинку покласти шматочок рибки.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

11. На рибу покласти шматочок масла 5 р.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

12. Починаємо формувати конвертики-пиріжки. З’єднуємо протилежні куточки тесту.

Якщо конвертики не заклеюються, то краї тіста змастити збитим яйцем з допомогою пензлика. У нас конвертики завжди заклеювалися без яйця. Так що спробуйте.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

13. Продовжуємо оформляти конвертик. Защипуємо краї тіста від центру до кутів.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

14. На деко викладаємо пекарську папір. Змащуємо її маслом.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

15. Укладаємо Рядами наші конвертики на деко.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

16. Верх конвертиків змащуємо пензликом збитим яйцем.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

17. Ставимо наші пиріжки в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 15-25 хвилин, залежно від вашої духовки, до золотистої скоринки.

Що приготувати на вечерю — 4 рецепта легких страв

Виймаємо з духовки, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Відео — Смачний вечерю на швидку руку з простих продуктів

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Олія — 4-5стл
  • Куряче філе — 300г
  • Цибуля — 2шт
  • Помідори — 3шт
  • Стручкова квасоля — 150г
  • Мелений пере — 1чл
  • Сушену зелень — 1чл
  • Сіль — 2чл
  • Паприка — 1чл
  • Часник — 3 зуб-ка
  • Томатна паста -50мл
  • Зелень

Приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua