Гарбузовий суп пюре – 4 найсмачніших рецепта

На північноамериканському континенті гарбуз почали обробляти більше 5 тисяч років тому.
І сьогодні різноманітні страви з гарбуза дуже популярні в Америці, чого не можна
сказати про Росію. Тут з гарбуза готують хіба що гарбузову кашу.

А адже гарбуз являє собою справжній природний вітамінно-мінеральний
комплекс, хоча на 90% складається з води. По кількості бета-каротину овоч
поступається лише моркві. Багата гарбуз вітамінами С, В1, В2, Е, РР, клітковиною, комплексом
мінеральних речовин, серед яких переважає калій, кальцій, магній, залізо,
кобальт, цинк, кремній, фтор.

Суп з гарбуза легко і просто готується. Володіючи ніжним, ненав’язливим,
нейтральним смаком, гарбуз відмінно гармонує з різними продуктами. Це дозволяє готувати безліч не схожих один на одного страв з, здавалося б, однакових інгредієнтів. Спробуйте
приготувати суп-пюре з гарбуза за нашими рецептами. Ви відкриєте в цьому простому і
нехитрий блюді безмежний джерело смаку і натхнення.

Імбирний гарбузовий суп-пюре з вершками

Гарбузовий суп пюре – 4 найсмачніших рецепта

У холодну пору року тарілка гарбузового пюре і наситить, і зігріє, і допоможе
впоратися з вірусними простудними захворюваннями, завдяки входить до складу
імбиру. Низькокалорійний Суп, дієтичний, але при цьому незвичайний і пікантний.

Інгредієнти до рецепту:

  • гарбуз 1 кг
  • морква 500 р.
  • цибуля 2 шт.
  • 3-5 зубчиків часник
  • свіжий корінь імбиру 5 див.
  • вершки 150 мл
  • рослинна олія 30 мл
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • Гарбуз очистите від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками. Моркву і цибулю
    очистіть, наріжте великими шматочками. Часник очистіть і роздушіть бічній
    стороною леза ножа. У каструлі з товстим дном нагрійте олію і
    обсмажте овочі, помішуючи, протягом 5-7 хвилин.
  • Залийте овочі 1 літром води, покладіть нарізаний шматочками або натертий на тертці
    імбир. Варіть 10-15 хвилин.
  • Злийте частину води, в якій варилися овочі, але не виливайте. Овочі розімніть в пюре з
    допомогою блендера. Додайте вершки. Якщо суп занадто густим,розведіть залишеної водою до бажаної консистенції. Посоліть. Простий гарбузовий суп готовий!
  • Порада: Не любите імбир? Виключіть його з рецепту, замінивши 1/2 чайної ложки мускатного горіха.

Спосіб подачі: Подавайте суп, приправлений вершками, сметаною або тертим сиром. Особливо пікантний смак набуває суп, якщо додати сир з блакитною цвіллю.

Гарбузовий суп-пюре з куркою і кукурудзою

Гарбузовий суп пюре – 4 найсмачніших рецепта

Для дитини приготуйте гарбузовий суп-пюре з кукурудзою – живильний, ароматний,
корисний. Дітей приваблює сонячний колір супу і солодкуваті зернятка кукурудзи.

Інгредієнти до рецепту:

  • куряче філе 300 р.
  • картопля 5 шт.
  • гарбуз 300 р.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • кукурудза консервована 5 ст. ложок
  • корінь петрушки 1 шт.
  • корінь селери 100 р.
  • рослинна олія 30 мл
  • вершкове масло 50 р.
  • петрушка 3-4 гілочки для прикраси
  • сіль, перець чорний за смаком

Спосіб приготування:

  • Куряче філе вимити, опустити в каструлю з киплячою водою (1 літр), додайте корінь
    петрушки і селери, варіть 20-25 хвилин. Готове філе вийміть з бульйону і
    відставте в сторону. Бульйон процідіть.
  • Картоплю і гарбуз очистіть, наріжте довільними шматочками. Додайте в проціджений
    бульйон, варіть 15 хвилин.
  • Моркву і цибулю очистіть, дрібно наріжте, обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
    Додайте пасеровані овочі і 2 столові ложки консервованої кукурудзи
    каструлю. Також можна вилити в суп рідину з банки з кукурудзою. Посоліть,
    приправте перцем і улюбленими спеціями. Варіть ще 10 хвилин.
  • Дрібно наріжте варене куряче філе. Додайте в суп. Подрібніть масу в комбайні в
    пюре. Повернути в каструлю. Прогрійте.
  • Порада: Страва буде ситніше, якщо додати разом з закладкою пасерованих овочів 2 столові ложки манної крупи або жменю вермішелі «павутинка».

Спосіб подачі: При подачі в кожну тарілку покладіть столову ложку кукурудзи, шматочок вершкового масла, прикрасьте зеленню петрушки.

Пісний гарбузовий суп-пюре з волоськими горіхами

Гарбузовий суп пюре – 4 найсмачніших рецепта

За однією з легенд в давнину правителі забороняли простому люду вживати в
їжу волоські горіхи. Вважалося, що тільки вони мають право насолоджуватися користю
і смаком цих плодів. До речі, 2-3 ядра волоського горіха, з’їдені через годину
після напруженої тренування, здатні повністю відновити сили людини.
Долучіться і ви до їжі царів, приготувавши гарбузовий суп-пюре з горіхами.

Інгредієнти до рецепту:

  • гарбуз 800 р.
  • картопля 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • молоко 2 склянки
  • волоські горіхи 1 стакан
  • рослинна олія 30 мл
  • вершкове масло 30 р.
  • карі 1 ч. ложка
  • перець мелений, сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • У каструлі з товстим дном нагрійте вершкове і рослинне масло. Додайте дрібно
    нарізану цибулю, пасеруйте до м’якості. Додайте роздавлений часник і каррі. Перемішайте.
  • Покладіть в каструлю нарізану кубиками гарбуз, моркву і картоплю. Влийте молоко.
    Варіть, поки овочі не стануть м’якими. Якщо рідини виявиться мало, можна долити води.
  • Злийте частина рідини. За допомогою заглибного блендера перетворіть овочеву масу в пюре.
    Долийте рідину, доводячи суп до бажаної консистенції. Прогрійте пюре, посоліть
    і поперчіть за смаком.
  • На сухій сковороді прожарте волоські горіхи. При подачі в кожну тарілку покладіть
    жменя волоських горіхів.
  • Порада: Суп можна готувати як з молоком і вершковим маслом, так і без них, замінивши воду такою ж кількістю овочевого бульйону, а вершкове масло рослинним.
  • Замість волоських горіхів можна додати обсмажені гарбузове насіння.

Гострий гарбузовий суп-пюре з беконом в мультиварці

Гарбузовий суп пюре – 4 найсмачніших рецепта

Гарбузовий суп-пюре може бути дуже ситним і поживним, якщо приготувати його з беконом,
з грибами або з сочевицею. Гостроту супу додають часник і червоний гострий перець,
а особливий аромат – мелений коріандр.

Інгредієнти до рецепту:

  • гарбуз 300 р.
  • морква 2 шт.
  • 3-5 зубчиків часник
  • печериці 100 р.
  • сочевиця 1/2 склянки
  • вершки 100 мл
  • бекон 150 р.
  • волоські горіхи 100 р.
  • вершкове масло 1 ст. ложка
  • коріандр мелений 1 ч. ложка
  • мелений червоний перець 1/2 ч. ложки

Спосіб приготування:

  • Гарбуз і моркву очистіть і наріжте кубиками. Гриби промийте,
    розрізати на 2-4 частини. Часник очистіть і роздушіть.
  • Мультиварку встановіть режим «Смаження» на 15 хвилин. Розпустіть вершкове масло. Покладіть
    гарбуз, моркву, часник і гриби. Обсмажуйте, помішуючи, 15 хвилин.
  • Засипте в чашу промиту сочевицю. Додайте 1 літр води. Встановіть режим «Суп». Час
    приготування – 30 хвилин. В самому кінці посоліть і додайте приправи – коріандр
    і червоний перець.
  • Перекладіть масу в блендер. Розімніть овочі в пюре. Додайте вершки, перемішайте і
    прогрійте, не доводячи до кипіння.
  • На сковороді обсмажте бекон. Додайте волоські горіхи. Обсмажте разом 3 хвилини.

Спосіб подачі Розлийте суп-пюре по тарілках. Додати обсмажений бекон з горіхами і подавайте до столу!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua