Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

Пісочний пиріг «Антошка» – самий популярний як серед початківців, так і серед досвідчених кулінарів. Якщо ви ніколи не пробували піч раніше, почніть саме з пісочного «яблучника», так як випічка буде гідною в будь-якому випадку.

Чому господині часто готують пісочний пиріг з яблуками

Ось кілька причин, за яких яблучний пиріг з пісочним тістом охоче готують:

1. Він дуже смачний.

2. Процес приготування простий.

3. Це практична випічка.

4. Кожна господиня може змінювати деякі інгредієнти, тому смак пирога виходить різним, він ніколи не набридне.

Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

5. Продукти для приготування рецепту «Антошки» у вас завжди під рукою на кухні.

6. Готується цей пиріг за рецептом дуже швидко.

Ось декілька порад з приготування цього рецепту. В основі цього пирога – пісочне тісто. Для того щоб продукти краще розійшлися, а саме тісто було трохи вологим, так як в даній випічці це доречно, ми рекомендуємо додати мінімальну кількість води.

Для начинки пирога по рецепту яблука вибираємо кисло-солодкі, досить міцну текстури і соковиті. Серед літніх сортів можна рекомендувати «білий налив». Восени зверніть увагу на «антонівку» або «апорт», а взимку вам не обійтися без «Симиренка».

Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

Терти на тертці яблука не рекомендується, так як вони віддадуть зайву рідину тесту, а сама начинка перетвориться в «розмазню». Тому не полінуйтеся порізати їх дрібними кубиками. Ваші зусилля будуть винагороджені.

Інгредієнти

Для приготування рецепту представленого пирога вам знадобляться такі продукти:

  • 200 грамів вершкового масла;
  • стакан цукру для тіста і 20 чайних ложок для повітряного білкового крему;
  • 2,5 склянки борошна;
  • третина чайної ложки соди або полпакетика розпушувача;
  • 2 свіжих охолоджених яйця;
  • дрібка солі;
  • кілограм кисло-солодких яблук;
  • кориця або ванілін;
  • лимонна кислота на кінчику ножа або кілька крапель лимонного соку;
  • 1-2 столові ложки води для тіста і 2 столові ложки води для крему;
  • цедра лимона або жменю товчених волоських горіхів.

Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

Рецепт приготування

Починаємо замішувати, як зазвичай, пісочне тісто.

  • Масло і борошно рубаємо, потім розтираємо руками. В олійно-борошняну крихту додамо сіль, соду або розпушувач.
  • Розділимо два яйця. Жовтки будемо використовувати для приготування тіста. Отриману масу добре вимішуємо, загортаємо у плівку і ставимо в холодильник на півгодини. Поки тісто відпочиває, займаємося начинкою.Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно
  • Нарізаємо яблука дрібними кубиками. Посипаємо їх трохи цукром і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими, а рідина практично не випарується, при бажанні, посипаємо корицею. Даємо трохи охолонути.
  • Підготовлене тісто розділимо на рівні порції. Викладаємо їх у форму або сковорідку діаметром 26-28 см, розплющуємо і формуємо пісочний корж з бортиками товщиною 5 міліметрів.Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно Деко при випіканні змащувати не потрібно, корж не пристане, так як в тесті багато жиру.
  • Тісто ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Перевіряємо готовність сірником.

Для прикраси тортика з решти білків робимо білковий крем.

Готується він таким чином (чітко дотримуйтеся рекомендацій):

  • два добре охолоджених білка починаємо збивати з дрібкою солі, поступово збільшуючи оберти;Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно
  • коли білки стануть непрозорими і білими, а обсяг зросте в 7 разів, тонкою цівкою вливаємо киплячий сироп;
  • готуємо сироп одночасно з збиванням білків з 20 чайних ложок цукру (по 10 на кожен білок) і двох столових ложок води. Необхідно неодмінно дочекатися, поки весь цукор розплавиться, а кипляча рідина карамелізується;
  • продовжуючи збивати, додаємо до маси ванілін і в самому кінці покладемо лимонну кислоту або трохи лимонного соку, щоб крем придбав пружність. Крем з лимонним соком вийде набагато смачніше. Важливо не забувати, щоб такий крем вийшов, яйця повинні бути свіжими, а білки добре охолодженими.Пісочний пиріг з яблуками “Антошка” – швидко, смачно, безпроблемно

Дістаємо готовий корж з духовки, розподіляємо зверху яблучну суміш і ложкою викладаємо білковий крем. При бажанні можна притрусити торт лимонною цедрою або посипати волоськими горіхами.

Даємо ласощів трохи охолонути і ріжемо тортик на порції. Потрібно порізати, поки він зовсім не охолов і не став кришитися при розрізуванні.

Цей рецепт гарний саме простотою і швидкістю виконання, його можна сміливо віднести до рецептів з серії «Гості на порозі». Кожна господиня напевно знайде кілька секретів, щоб зробити його ще смачніше. Наприклад, додати курагу, горіхи або родзинки в начинку. Сам тортик, покритий кремом, можна поставити в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб білки трохи підсохли.

Не забудьте залишити коментар і приємного апетиту!

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua