Як зробити цукрову пасту для шугарінгу в мікрохвильовій печі самостійно правильно

 

Як зробити цукрову пасту для шугарінгу в мікрохвильовій печі самої правильно

Паста для шугарінга – це найпримітивніший засіб, який можна придумати. Здавалося б, нічого складного, просто дотримуйся рецепту і все вийде. Однак практика показує, що ідеальна паста в домашніх умовах вдається одиницям, а в більшості випадків доводиться думати, як утилізувати засохлий льодяник власного приготування. Давай розберемося, чому вона не виходить, і як правильно зробити пасту для шугаринга в домашніх умовах.

Універсальний рецепт

Як зробити цукрову пасту для шугарінгу в мікрохвильовій печі самої правильно

Фото автора cottonbro: Pexels

Способів зварити пасту дуже багато, рецептів налічується сотні, якщо не більше. У кожної дівчини він свій, але суть залишається незмінною – скрізь використовують лише три інгредієнти: цукор, вода, лимонний сік. І ось останній інгредієнт став справжнім каменем спотикання.

Справа в тому, що переважна більшість рецептів не враховує сік в об’єм води, адже в ньому чимало рідини. В результаті ти робиш все правильно, але паста виходить дуже рідкою і зовсім не тягнеться, відповідно, це вже не суміш для депіляції, а звичайна карамель.

Якщо ти стала жертвою цих тертя з лимонним соком, тримай рецепт, який виходить у 100% випадків:

  • цукровий пісок – 6 столових ложок;
  • вода – 2 столові ложки;
  • лимонна кислота – ½ чайної ложки.

Від якості продуктів багато залежить. Вибирай гарний свіжий цукор, вологий пісок все зіпсує. Лимонна кислота має бути свіжою. Та, що була куплена 10 років тому для чищення чайника, на жаль, не підійде.

Давай докладно розберемо цей рецепт і обіцяємо, що зрештою ти звариш свою ідеальну пасту.

Вся справа у ложках

Найпоширеніша помилка – не дотримуватися пропорцій. Ложка цукру – це ложка, без гірки. Набираючи цукор, переконайся, що у кожній ложці його виходить однакова кількість. Адже якщо ти не звертаєш на це уваги, легко десь недобрати, а потім перебрати. І тоді ти вариш пасту не з 6 ложок цукру, а з 6.5 або 7. Повір, ця жалюгідна половинка здатна зіпсувати всю витівку.

З водою так само. Тобі треба взяти дві нормальні ложки води. Ледве менше або трохи більше – і все зникло. Паста або згорить, або вийде надто рідкою.

З лимонною кислотою простіше. Тут невеликий розкид не відіграє особливої ролі, по суті, вона потрібна для стабілізації формули. Але все ж таки краще робити точно за рецептом.

Що навіщо

Послідовність дій є дуже важливою. Якщо кинути все в каструльку і одразу поставити на вогонь, отримаєш твердий льодяник, а не пасту потрібної консистенції. Як правильно:

  • у каструльку насипаєш цукор;
  • слідом заливаєш воду;
  • все ретельно перемішуєш і даєш постояти 5 хвилин;
  • потім вмикаєш плиту на мінімальну потужність і починаєш варити.

Дай воді з цукром схопитись, перш ніж ставити суміш на вогонь. Так цукор буде рівномірно розчинятися у воді, а ризик пригорання значно зменшиться.

Лимонну кислоту додаємо в процесі варіння, а не одразу. Якщо додаси відразу, вона не розчиниться і стане причиною пригорання пасти.

Як зробити цукрову пасту для шугарінгу в мікрохвильовій печі самої правильно

Цукрова паста для шугарингу в домашніх умовах

Як зрозуміти, що час? Спостерігай за сумішшю. Спочатку в тебе досить густе місиво із помітними кристаликами цукру. У міру нагрівання цукор розчиняється, з’являються бульбашки. Як тільки суміш почне темніти, тобто перестане бути прозорою, а набуде жовтого кольору – додай лимонну кислоту.

Каструлька – це важливо

З послідовністю розібралися, давай повернемося до посуду. У чому варити пасту загалом немає значення. Наш рецепт розрахований на одну процедуру шугарінгу, тому підійде навіть невеликий сотейник чи металева миска. Головне, щоб посуд був щільним дно. Тонкі алюмінієві каструльки не підійдуть, тому що дно прогрівається дуже швидко, і цукор пригорятиме, а не варитиметься, як треба.

Найкраще використовувати посуд із тришаровим або п’ятишаровим дном. Не турбуйся про збереження посуду, відмити цукор, навіть пригорілий, дуже просто – залий каструльку гарячою водою і залиш на годину.

Не забудь перешкодити

Якщо ти думаєш, що достатньо змішати все за рецептом, поставити на вогонь і паста звариться сама – поспішаємо розчарувати. Будь готова до того, що над сумішшю потрібно стояти і постійно помішувати, особливо на самому початку. Втім, вона вариться всього 5 хвилин.

Як тільки поставила пасту на вогонь, хапай вилку та починай обережно помішувати. Так цукор буде рівномірно нагріватися і все вийде. Як тільки кристалики розчинятимуться, з’являться бульбашки, а паста стане золотистою, додай лимонну кислоту і починай помішувати ще інтенсивніше.

Як визначити, що готове

З пастою дуже важливо не перетримати, тому що вона згоряє дуже швидко. Готовність можна перевіряти двома способами – за кольором та в’язкістю.

З кольором все просто: як тільки паста набуде відтінку бурштину – вона готова. Але це в тому випадку, якщо збираєшся робити шугарінг у бандажній техніці. Якщо тебе цікавить мануальна техніка, потримай її на вогні ще зовсім небагато, щоб вона стала як темний бурштин, тобто насиченого помаранчевого кольору.

Лайфхак: пасту краще не доварити, аніж переварити. По-перше, поки буде остигати, суміш ще трохи дійде. По-друге, реабілітувати занадто рідку пасту можна, а от згорілу доведеться лише викинути.

Після того, як ти зняла пасту з вогню, перелий її у зручну ємність. Можеш використовувати контейнер для харчових продуктів або звичайну тарілку як зручно.

Що робити, якщо паста липне

Отже, ти зварила суміш за рецептом, приготувалася до процедури, а виявилося, що паста липне до рук. Найпростіше, що можна зробити – це взяти бандажні смужки та зробити депіляцію у бандажній техніці. Такі смужки легко купити у косметичних магазинах. Втім, якщо під рукою їх не виявилося, можеш використовувати ганчірочки із щільної бавовни.

Якщо бандажна техніка тобі взагалі не підходить, зроби наступне. Постав пасту в мікрохвильову піч і включи на повну потужність на 15 секунд. Потім дістань, перемішай та оціни колір. Якщо паста стала темнішою, дай їй охолонути і можеш використовувати у мануальній техніці. Якщо колір особливо не змінився, постав у мікрохвильову піч ще на 15 секунд. Повторюй доти, доки не отримаєш потрібний колір.

Ставити одразу на 30 секунд – погана ідея. За цей час паста може успішно згоріти.

Як виправити рідку пасту

Іноді трапляється, що ти дієш за рецептом, а паста все одно занадто рідка і не захоплює волоски. Причина – багато води. Якщо ти додала рівно стільки, скільки потрібно, а паста рідка, можливо проблема в цукрі.

Використовувати вологий пісок для приготування не можна, тому що в ньому вже є зайва волога. Втім, навіть у цьому випадку продукт може вийти, якщо скоригувати кількість води, але це складніше. Давайте розберемося, як реанімувати рідку пасту.

Для цього тобі потрібна мікрохвильова піч і 1-2 ложки меду. Використовуй густий мед, що зацукрувався. Додай його прямо в ємність з пастою, постав у мікрохвильову піч і включи на максимум на 10 секунд. Потім дістань, гарненько заважай і повтори.

Зазвичай 2-3 рази достатньо, щоб паста змінила колір і стала тягучою. Дай їй охолонути і можеш приступати до депіляції. До речі, мед у складі додатково доглядає шкіру і робить пасту більш податливою, так що візьми на замітку.

У цій справі важлива практика. По суті нічого складного немає, потрібно лише бути уважною і використовувати якісні продукти. Підійди до питання з усією серйозністю, і паста для шугарінг точно вийде. Для тренування рекомендуємо варити саме невеликі порції, так менший ризик, що ти перевариш та зіпсуєш велику кількість продуктів.

Снисаренко Юля
zmorshki.in.ua