Спіруліна для обличчя та її властивості – користь застосування у таблетках та порошку

Спіруліна для обличчя та її властивості – користь застосування у таблетках та порошку

Доглянута шкіра – перший та основний крок на шляху до досконалості. У житті немає фотошопу, щоб приховати мінуси та прибрати недоліки, тому необхідно приділяти особливу увагу своїй особі та правильному догляду за ним. Продовжити свіжість та молодість не так просто, але можливо.

Ти шукаєш ідеальний суперінгридієнт, який вирішить одразу кілька проблем та підійде для будь-якого віку та типу шкіри? Косметологи зійшлися на думці, що спіруліна відповідає усім цим вимогам. У цій статті мова піде про маленьку водорость, яка здатна вирішити серйозні проблеми та зробити шкіру ідеальною.

Що таке спіруліна

Спіруліна для обличчя та її властивості – користь застосування у таблетках та порошку

Фото автора cottonbro: Pexels

Водорості активно використовуються в косметології, вони входять до складу різних масок і кремів, а ще їх застосовують як добавку до їжі. Спіруліна вважається найкращою у цій справі. По суті це ціанобактерії синьо-зеленого кольору, в основі яких лежить білок, величезна кількість корисних елементів, вітамінів і жирів.

У складі водорості є компонент, який захищає шкіру від сонця, а також антиоксиданти, що запобігають старінню. Спіруліну корисно пити як добавку до їжі, вона виводить токсини з організму та насичує клітини шкіри вітамінами.

Закон свідчить: здоровий кишечник – гарна шкіра. ВООЗ відносить цей продукт до суперфудів і називає мало не основною їжею в 21 столітті.

Водорість має специфічний аромат, не всім подобається пити зелений коктейль із запахом тину та йоду, навіть усі корисні властивості не в змозі перекрити цей «аромат». Вихід є – можна використовувати спіруліну у складі масок та кремів, купити готовий варіант або зробити засіб-догляд самостійно. Ефект не змусить на себе довго чекати, шкіра зміниться.
Спіруліна випускається у різних формах:

  • у вигляді порошку;
  • у вигляді таблеток;
  • У рідкій формі;
  • Входить до складу косметичних засобів;
  • Виступає як основа для масок в бьюті-салонах.

Алергічні реакції на використання в будь-якому вигляді практично виключені, людям, які піддаються їм на морепродукти і на йод слід використовувати косметичні засоби зі спіруліною з обережністю. У цій справі потрібно не нашкодити: проведи тест на чутливість – намажь невелику кількість суміші з водоростями на внутрішній бік ліктьового суглоба. Заклей пластиром та оціни результат через пару годин. Почервоніння немає? Значить все чудово.

Корисні властивості спіруліни та її застосування

Суперінгридієнт косметичних засобів так називають спіруліну. Універсальність полягає у тому, що вона вирішує проблеми будь-якого типу шкіри. На упаковках кремів стоїть вікова категорія, скільки років варто використовувати засіб. Спіруліну додають як у підліткову косметику, так і в доглядові лінійки для шкіри, що в'яне. Секрет у корисних властивостях водорості.
Цінні властивості спіруліни:

  • Зволоження та утримання вологи у клітинах шкіри;
  • Антиоксидантні властивості;
  • Освітлювальний ефект;
  • Живлення клітин;
  • Захист від фотостаріння.

Водорість здатна віддати максимальну кількість корисних елементів, шкіра вбирає вітаміни і запускається процес оновлення. Волога затримується у верхньому шарі шкіри, запобігаючи сухості та утворенню зморшок. Жирні омега-кислоти живлять клітини епідермісу.

Спіруліна для обличчя та її властивості – користь застосування у таблетках та порошку

Маска зі спіруліни

У рідкій формі спіруліна засвоюється краще, тому дівчатам з проблемною і шкірою, що в'яне, краще віддати перевагу водорості, випущеної в бульбашці, або придбати готовий засіб у вигляді крему і маски.

Таблетки спіруліни зручно пити, а порошок простіше додати в домашню маску або коктейль. У косметології застосовують як екстракт водорості, так і подрібнену форму. Лікарі призначають суміші зі спіруліною на лікування акне. Універсальні властивості та багатий склад підходить для будь-якої дівчини. Використання спіруліни дозволяє забезпечувати здорову та гарну шкіру, зберігає молодість.

Чому спіруліна так цінується у косметології

Дівчатам із різними проблемами шкіри слід придивитися до супер-водорості. Рішення може бути у застосуванні спіруліни. За що її так цінують косметологи? Елементи, що входять до складу водорості:

  • Білок;
  • Ліпіди;
  • Хлорофіл;
  • Вітаміни;
  • Мінерали;
  • Каротини.

Спіруліна як антивіковий засіб

Ряд вітамінів, що містяться в спіруліні здатний запустити процес омолодження. Секрет антиоксидантних властивостях водорості. Зелений пігмент використовують як основу для декоративної косметики, він не токсичний і паралельно з красою несе в собі користь.

Компоненти виводять вільні радикали та токсини із клітин, запускається процес регенерації. Для молодої шкіри це теж важливо, адже здоровий епідерміс еластичніший. Колір обличчя покращиться за рахунок правильної роботи пор та сальних залоз. Спіруліна запускає процес омолодження глибинних шарів шкіри, підвищує імунітет клітин.

Захист клітин шкіри та регенерація

Клітини шкіри чудово здатні захистити себе самі, але ніхто не забороняє їм допомогти. Спіруліна, виводячи шкідливі речовини із пір, запускає захисні функції, закладені в організмі природою. Протизапальні та антиоксидантні властивості сприяють загоєнню ран та тріщин, прискорюють процес відновлення після пошкоджень шкірного покриву.

Спіруліна у сонцезахисних засобах

Водорість багата на хлорофіл, який передає свої властивості захисту від УФ-променів косметичним засобом. Компоненти складу впливають на шкіру, і сонячні промені не мають такого негативного впливу на епідерміс. Природний УФ-фільтр працює у складі кремів.

Пігментні плями найчастіше виникають через вплив сонця. УФ-властивості водорості зменшують шкоду впливу променів. Нові плями не з'являтимуться, а старі висвітляться за рахунок регенерації та детоксу шкіри.

Загоює властивості спіруліни для боротьби з висипаннями

Лікарі-косметологи оцінюють стан шкіри, призначають креми та мазі, все частіше лікування акне та екземи обходиться без використання зовнішнього антибіотика. Спіруліна спромоглася замінити цей компонент.

Водорість не викликає звикання, має протимікробні властивості та мінімальний відсоток алергічних реакцій. Антибіотики не можуть похвалитися такими характеристиками, тому лікарі активно замінюють їх на засіб зі спіруліною.

Зволоження та живлення шкіри масками зі спіруліною

Спіруліна здатна простимулювати шкіру на вироблення колагену. Поверхня обличчя стане помітно підтягнутою. Амінокислоти живлять епідерміс, наповнюють вологою клітини. Рідина затримується у верхньому шарі шкіри, колір обличчя покращується.

Спіруліна активно використовується в косметичних засобах та декоративній косметиці. Якщо ти мрієш зберегти молодість, освіжити колір обличчя і вирішити проблеми з висипаннями, то найкращий засіб – до складу якого входить ця чарівна синьо-зелена водорість. Купуй креми та маски зі спіруліною або роби вдома маски з цим інгредієнтом. Повний детокс для шкіри можна провести вдома.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua