5 продуктів, від яких варто відмовитись після 30 років

З віком організм зазнає різних змін, і наші потреби у харчуванні також змінюються. Те, що працювало для нас у молодості, може не підійти після 30 років.

5 продуктів, від яких варто відмовитись після 30 років

Регулярне вживання солодких напоїв призводить до набору ваги та збільшує ризик діабету другого типу, серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям. З віком організм стає менш ефективним при метаболізмі цукру, тому необхідно обмежити споживання газованих, енергетичних та спортивних напоїв.

2 Ковбасні вироби

Оброблене м'ясо: сосиски, ковбаса, шинка містять багато натрію, насичених жирів та консервантів, що може збільшити ризик серцевих захворювань, раку. Після 30 років варто пам'ятати про споживання солі та вибирати більш здорові джерела білка, наприклад, нежирне м'ясо, рибу та рослинні продукти.

3 Білий хліб та очищені злаки

5 продуктів, від яких варто відмовитись після 30 років

Білий хліб та інші очищені злаки позбавлені поживних речовин та клітковини, що призводить до стрибків цукру в крові та збільшення ваги. Варто зосередитися на більш корисних продуктів, наприклад, коричневого рису та цільнозернової випічки.

4 Смажена їжа

Їжа, приготовлена в маслі, містить багато калорій та шкідливих жирів, що може збільшити ризик серцевих захворювань та ожиріння. Краще вибирати здоровіші методи приготування їжі: запікання, приготування на грилі або на пару.

5 Штучні підсолоджувачі

5 продуктів, від яких варто відмовитись після 30 років

Зазвичай містяться у дієтичних газованих напоях, жувальній гумці без цукру та інших продуктах. Хоча в них мало калорій, вони можуть порушити мікробіом кишківника і збільшити ризик порушення обміну речовин. Краще вибирати натуральні варіанти: мед, кленовий сироп чи стевію.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua