Дієтолог розповіла, в якому вигляді сало найкорисніше і кому категорично не можна їсти продукт.

Дієтолог розповіла, в якому вигляді сало найкорисніше і кому категорично не можна їсти продукт.

Експерт додала, що людям, які мають серцево-судинні хвороби від солоного сала, краще відмовитися.

Сало – національний український продукт, який люблять багато людей. Незважаючи на те, що це не тільки смачний, а й дуже корисний продукт, вживати його можна не всім.

На своїй сторінці в соціальній мережі дієтолог Наталія Самойленко розповіла про допустиму добову норму споживання сала, його корисні властивості та протипоказання.

Так, для людей, які не мають проблем зі здоров'ям, добова доза холестерину становить 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт – до 200 мг.

Дієтолог зазначила, що для здоров'я найкорисніше є сало в маринованому чи солоному вигляді. А ось копчене та смажене сало – найменш корисні.

Користь сала

  • Продукт містить у складі безліч вітамінів: А, В1, В2, В3, В6, В12, D. Крім цього, в ньому є кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній і селен;
  • У складі сала є холін, який бере участь у метаболізмі;
  • Вживання сала позитивно впливає на судини.

Експерт додала, що людям, які мають серцево-судинні хвороби від солоного сала, краще відмовитися. Краще віддати перевагу невеликій кількості свіжого або свіжомороженого продукту.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua