Небезпечніша за цукор: Лікар назвала продукт, який забирає роки життя

Небезпечніша за цукор: Лікар назвала продукт, який забирає роки життя

Кандидат медичних наук, спортивний лікар Олександра Пуріга у своєму Telegram-каналі назвала продукти, від яких варто відмовитись уже до 30 років для збереження краси, молодості та здоров’я. Є думка, що найгірше впливає на зовнішність вживання солодкого. Лікар підтвердила, що цукор у будь-якому вигляді небезпечний. Так, в результаті реакції взаємодії частин білка нашого організму та карбонільних груп цукру утворюються КПГ – кінцеві продукти глікування. Ті, що прискорюють старіння організму. Це відбивається як у зовнішньому вигляді, і здоров’я загалом, провокуючи масу небезпечних захворювань (діабет, серцево-судинні недуги, онкологія).

Є й інший небезпечний продукт. Так, підриває здоров’я постійне використання для приготування їжі рафінованої олії. Багато хто відмовляється від солодкого, але при цьому від душі ллють олію на сковорідку та у страви. В результаті організм страждає ще сильніше.

“Очищена олія впливає на вміст “поганого” холестерину в крові та підвищує вироблення шкірного сала (себуму), що стає причиною запалень та сірого відтінку шкіри”, – пояснила фахівець.

Раніше лікар-онколог та хірург Іван Карасьов розповів, що він та його родина давно відмовилися від використання рафінованої соняшникової олії.

“По-перше, продукт, отриманий в результаті рафінації, піддається впливу хімічних речовин (гексану та бензину), які неможливо досконало очистити. По-друге, під дією високих температур (смаження на сковороді) склад олії повністю змінюється, у ньому утворюються канцерогенні речовини”, – пояснив фахівець.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua