Ефірне масло іланг-іланг та його застосування – для чого використовується склад

Ефірне масло іланг-іланг та його застосування – для чого використовується склад

Олія іланг-іланг дуже популярна, але не багато хто знає про її приховані властивості. Пари крапель засіб здатний вирішити цілу купу проблем. Ти розглядаєш баночки на прилавках і сумніваєшся купувати це масло? Тоді читай статтю, ти дізнаєшся про чарівні властивості цієї ефірної рідини.

Що це за чарівний засіб

Ефірне масло іланг-іланг та його застосування – для чого використовується склад

Фото автора Alesia Kozik: Pexels

Масло іланг-іланг часто додають у різні креми, маски, парфуми і навіть кондиціонери для білизни, але мало хто замислюється, як його отримують і які властивості приховані в цьому інгредієнті.

Рослина, з екзотичною назвою кананга, з якої одержують олію, росте в Південній Азії, але для якісного ефірного засобу потрібні лише його ароматні квітки. Вони мають великий розмір і мають форму зірки.

Процес добування ефіру трудомісткий, тому ціна такий засіб у чистому вигляді висока, але очевидна користь переважає.

Олію отримують, пропускаючи пару через зібрані суцвіття. Краплі, що осіли на кришці судини, збирають, так виходить масло іланг-іланг.

Кінцевий продукт використовують не лише в косметології, а й у лікувальних цілях. Парфумери оцінили ароматні властивості ефірної олії, найякісніший і концентрований варіант використовується в духах як верхня нота. Більше приземлені аромати виступають як акорди композиції, займаючи місце серцевого акорду та шлейфу.

Жителі південних країн, де росте дерево кананга, використовують квіти як афродизіак, і прикрашають кімнату молодят. Масло застосовують від укусів змій, обробляють рани, використовують для кращої роботи кишківника.

Знання про чарівні властивості рослини передавались століттями. Сучасна медицина провела дослідження та розкрила ще більше корисних граней ефірної олії.

Користь олії іланг-іланг

Масло іланг-ілангу застосовують у народній медицині, традиційній галузі та в косметології. Лікарі оцінили лікувальні особливості такого засобу, але багато людей застосовують ефірний концентрат і в домашніх умовах.

Корисні властивості іланг-ілангу:

  • Аромат допомагає впоратися з депресією та пригніченим настроєм;
  • Пари ефіру покращують настрій;
  • Нормалізує тиск;
  • Знімає напругу;
  • Поліпшує роботу серця;
  • Стимулює роботу сальних залоз;
  • Аромат відлякує комарів та інших комах.

Масло добре вбиває грибкові утворення, тому його застосовують не тільки у складі медичних засобів, але і як ванни для ніг і рук. Засіб здатний прибрати свербіж, запалення, висипи на уражених ділянках. Полегшить перебіг хвороби.

Власниці жирної шкіри вибирають кошти з цією олією. Креми та маски здатні покращити роботу сальних залоз, відкоркувати пори. Боротьба з акне та вуграми проходить ефективніше, якщо використовувати олію іланг-ілангу.

Ефірне масло іланг-іланг та його застосування – для чого використовується склад

Дізнайся все про ефірну олію іланг іланг при догляді за собою

Ефірні елементи вбивають бактерії, кілька крапель засобу допоможуть прискорити процес загоєння ранок і порізів.

На шкіру масло діє заспокійливо, добре застосовувати ефірний еліксир наприкінці важкого дня. Жоден домашній спа-салон не обійдеться без цього засобу. Розслаблюючий аромат пари сприяє зняттю стресу, хороший відпочинок приводить шкіру в норму, відпочиваючий вигляд перетворює.

Масло поєднує в собі дві дивовижні властивості, воно здатне зволожити шкіру, але при цьому прибрати надлишки жирного блиску. Робота сальних залоз помітно покращується. Ці особливості припадуть до душі володаркам як жирної, так і сухої шкіри.

За що цінують олію в косметології:

  • Іланг-іланг здатний прибрати сліди від висипки;
  • Шкірні хвороби піддаються лікуванню, масло вбиває на поверхню більшу частину мікробів;
  • Лупа, викликана грибками, відмінно піддається лікуванню, якщо застосовувати маски з маслом або втирати ефірну рідину в розбавленому вигляді коріння;
  • Молодість шкіри зберігається, а наявні зморшки вирівнюються рахунок регенеруючих властивостей іланг-ілангу;
  • Масаж з ароматним маслом приведе думки до ладу, зробить шкіру гладкою, приведе до тонусу м'яза. Масаж обличчя змінить зовнішній вигляд.

Як перетворити шкіру та волосся, використовуючи чарівне масло

Олія іланг-іланг – те, що потрібне твоїй шкірі. Складна схема їх ефірів підходить усім, хто стежить за зовнішнім виглядом. У маленькій краплі криється безліч секретів краси.

Ідеальний тон, вирівнювання складок, усунення акне, регенерація – це лише невеликий перелік магічних особливостей. Але не будь-який засіб здатний на таке перетворення, суто якісне масло працює на всі сто відсотків, підробки ж можуть не тільки бути марними, але навіть завдати шкоди.

Віддай перевагу маслу в темному флаконі, тому сонячні промені не зруйнують корисні властивості. Коричневе скло не пропустить згубні УФ-промені через себе.

Іланг-іланг видобувається складним способом, отже ціна на такий засіб не може бути низькою. Уникай дешевих варіантів, вартість яких у рази менша. Олія може бути підробкою або хімічним варіантом, де крім аромату ніякої подібності немає.

Запах якісного засобу приємний, не нудотний, має цілий букет парфумерних нот. Зважай на це при виборі флакона.

Застосовувати масло можна як активний компонент домашніх масок, налий пару крапель у приготовлений засіб, нанеси на шкіру і насолоджуйся ароматом. Ефект буде видно відразу після зняття.

Налий у пляшечку воду, налий іланг-іланг. Розпорошуй на обличчя і тіло. У літню пору такий саморобний засіб не тільки додасть тобі впевненості, а й відлякає комарів.

Косметологічні кабінети пропонують масаж обличчя з ефірними оліями, для втомленої та в'янучої шкіри вибирають іланг-іланг. Повторіть процедуру будинку, використовуй масажні інструменти або свої пальці.

Розпиле масло в кімнаті, приємний аромат діє заспокійливо, повітря після такої процедури стане чистішим.

Шкіра всього тіла потребує зволоження, додай олії у ванну з водою або крем. Ти гідно оціниш розслаблюючі властивості такого спа-салону. Заздалегідь приготуй ароматну сіль, твоя шкіра на подяку перетворитись.

Масло добре живить шкіру, налий засіб у готову маску. Проводь процедуру взимку, в цей період поверхня особливо схильна до лущення.

Запобіжні заходи:

  • Будь-який новий засіб потрібно протестувати на внутрішній стороні руки, то ти будеш впевнена, що алергії в тебе немає.
  • Олія концентрована, не використовуй її в чистому вигляді, додай пару крапель в основу для домашнього догляду.
  • Ефірний засіб не зіпсується, якщо його зберігати правильно. Виділили темне місце, де температура не більша за п'ятнадцять градусів.
  • Використовуючи масло в аромалампі, не лий занадто багато, переконайся, що приміщення добре провітрюється.
  • Перевіряй термін придатності, якщо він добіг кінця, викинь флакон. Зіпсовану олію не можна використовувати навіть як аромат для білизни.
Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua