Рибні консерви у власному соку серед інших є найкориснішими, а от продукції в томатному соусі краще відмовитися.
Фахівці розповіли про шкідливі рибні консерви, вживання яких може негативно позначитися на стані здоров’я.
Насамперед лікарі зазначили, що слід звертати пильну увагу на зовнішній вигляд банки з консервами, а також термін придатності.
“Бомбаж” – здутість з двох сторін, або звук при натисканні на денце “хлопушка” – говорять про те, що консерви почали псуватися.
Експерти не рекомендують купувати консерви, якщо ви виявили, що скляна банка негерметично закрита, а жерстяна має патьоки та іржу.
Консерви можуть бути “натуральними” (у власному соку), в олії, томатному соусі, а також консерви-супи, паштети або суфле.
Рибні консерви у власному соку серед інших є найкориснішими завдяки тому, що крім солі та спецій не містять у складі нічого зайвого. За словами фахівців, така риба рівноцінна свіжою і багата на білок, цинк, вітаміни D і B12, залізо, йод, магній, калій, селен і Омега-3 жирні кислоти.
Рибні ж консерви в томатному соусі або олії краще оминати тим, хто стежить за своїм раціоном і кількістю споживаних калорій. У складі такої продукції є зайвий жир, а у випадку з томатним соусосом – ще й цукор.