Замість таблетки: 10 продуктів, які лікують не гірше за ліки

Хочеш довше зберегти молодість, підвищити працездатність та покращити здоров'я? Перевір, як часто з'являються ці продукти на столі!

Замість таблетки: 10 продуктів, які лікують не гірше за ліки

1 Яблука

Чудовий суперфуд! Активні речовини у складі легко засвоюються організмом. Цей фрукт має низький глікемічний індекс, тому надходження глюкози в кров йде поступово і рівномірно. Яблуко збалансоване за своїм складом, мають ідеальну формулу вітамінів, клітковини, солодощі та користі.

Недаремно яблука називають молодильними. Корисні речовини в їх складі мають дійсно сприятливий вплив на організм, головне вибирати хороші плоди по сезону. Яблучний сік один з небагатьох, який значно не підвищує рівень цукру в крові, не викликає зневоднення. Не відомо жодного гучного випадку діатезу чи алергії на яблука на відміну інших фруктів.

2 Мигдаль

Замість таблетки: 10 продуктів, які лікують не гірше за ліки

Унікальний за своїм складом горіх містить магній, вітамін Е, калій, кальцій, Омегу-3 жирні кислоти, рибофлавін. Мигдаль знижує рівень триглециридів, які при перевищенні норми в організмі викликають ожиріння, негативно впливають на серце та сприяють закупорці судин. Цей горіх займає в першій десятці не останнє місце за рівнем клітковини, його можна назвати натуральним вітаміном та щепленням від появи зайвих жирових відкладень. Є джерелом корисного білка, міді, марганцю, заліза, фосфору, магнію.

3 Кунжут

Море користі у маленькому насінні. Воно містить багатий комплекс вітамінів та мінералів: мідь, цинк, кальцій, молібден, залізо, селен, фосфор, вітамін В1. Лецитин та фітин у складі допомагають нормалізації в організмі обмінних процесів, антиоксиданти забезпечують захист печінки від окислення. Кунжут знижує високий тиск і рівень холестерину, сприяє метаболізму вітаміну Е. Насіння благотворно впливає на зір і нервову систему, покращує еластичність кровоносних судин, позитивно впливає на кістки та суглоби. Кунжут є чудовим джерелом кальцію, який допомагає захистити здоров'я товстого кишечника, не допустити втрати кісткової маси.

4 Льон

Це маленьке насіння здатне на великі подвиги. У складі присутні Омега-3 поліненасичені жирні кислоти та Омега-6 ненасичені жирні кислоти, що мають регенеруючий та протизапальний ефект. Унікальні сполуки лігнани борються з надлишком вільних радикалів, а також із вірусами та бактеріями. Склад льону представлений багатьма корисними елементами: кальцій, калій, мідь, молібден, ніацин, фосфор та інші.

Насіння льону полегшує напади астми, знімає алергічні реакції, покращує функції нирок, щитовидної залози, нормалізує гормональний баланс і може бути джерелом фітоестрогенів. Допомагає при захворюваннях кісткової та дихальної систем, нормалізує обмінні процеси, прискорює метаболізм.

5 Зелена гречка

Замість таблетки: 10 продуктів, які лікують не гірше за ліки

Таку крупу не піддають термічній обробці, тому вона зберігає весь склад вітамінів, поживних речовин, мінералів та білків. Зелена гречка незамінне джерело клітковини, чим підтримує нормальне функціонування кишечника та шлунково-кишкового тракту, перешкоджає розмноженню патогенів, сприяє зниженню ваги. Ця крупа легко засвоюється, багата на протеїн, містить калій, кальцій, магній, залізо, рутин, цинк, а також 8 незамінних амінокислот. Вона покращує стан шкіри, стимулює ріст волосся, нігтів, нормалізує роботу організму загалом. Благотворно впливає на нервову та серцево-судинну системи, сприяє омолодженню. Зелена гречка нормалізує рівень гемоглобіну в крові, покращує працездатність та забезпечує енергією.

6 Авокадо

Незамінне джерело калію, магнію, селену, фосфору, цинку, заліза, а також вітамінів А, В, Е, К, С. Його регулярне вживання дуже корисне для серця, чудово підходить для спортсменів та дієтичного харчування, оскільки чудово насичує та забезпечує енергією надовго . Авокадо хороший для профілактики старіння, остеопорозу. Додавання його до раціону допомагає зміцнювати імунітет, знижує ризик розвитку цукрового діабету і навіть раку, а також зменшує можливість розвитку серцево-судинних захворювань. Унікальний склад авокадо покращує нігті, запобігає випаданню волосся, покращує синтез колагену, за рахунок чого підвищує еластичність та пружність шкірних покривів.

7 Чорниця

Містить усі відомі вітаміни, багато елементів та органічні кислоти. Чорниця зміцнює імунітет, допомагає при анемії, незамінна при діабеті і має лікувальні властивості. У її складі є антиоксиданти (антоціани, флавоноїди), що перешкоджають старінню, зміцнюють імунітет, оптимізують обмінні процеси в організмі, що знижують ризик розвитку злоякісних пухлин. Чорниця допомагає у профілактиці хвороби Альцгеймера, цукрового діабету, тромбозів та сечокам'яної хвороби. Також вживання цих ягід покращує пам'ять та роботу головного мозку, збільшуючи його функціональну активність.

8 Брокколі

Замість таблетки: 10 продуктів, які лікують не гірше за ліки

У складі багато корисних речовин: калій, селен, фосфор, вітаміни А, С, К, В9, харчові волокна, а також білки, жири і вуглеводи. Антиоксиданти (сульфорафан, лютеїн та зеаксантин) захищають від розвитку хронічних патологій, нормалізують рівень цукру та холестерину в крові. Вони також є захистом від раку. Вживання броколі рекомендовано при серцево-судинних захворюваннях для профілактики нервових розладів.

Продукт покращує активність травної системи, кишечника, нормалізує склад мікрофлори, сприяє правильному засвоєнню нутрієнтів. Брокколі виводить важкі метали з організму, підвищує опірність радіації, а також покращує роботу головного мозку та знижує негативний вплив токсинів на ЦНС.

9 Вівсяний кисіль та квас

Робиться легко, чудово доповнює багато страв і має при цьому широкий спектр лікувальних властивостей. Склад вражає: магній, залізо, нікель, марганець, калій, кальцій, фтор, йод, фосфор, сірка, лізин, лецитин, триптофан, холін, метіонін, вітаміни групи В, А, Е, РР. Антиоксиданти у складі (авенантраміди) сприяють захисту організму від розвитку онкологічних захворювань, пригнічують хронічне запалення.

Вівсяний кисіль та квас знижують концентрацію холестерину в крові, нормалізують рівень цукру, зміцнюють імунітет. Цей корисний продукт також допомагає захистити організм від різних вірусів, грибків, бактерій, покращує роботу кишківника, позбавляє від запорів. Вівсяний кисіль налагоджує обмінні процеси в організмі, здатний усунути наслідки інфаркту міокарда, хвороб шлунка, печінки, підшлункової залози, діабету.

10 Яйце

У ньому є багато компонентів, необхідних повноцінного розвитку організму. Склад курячого яйця унікальний, у ньому містяться абсолютно всі незамінні амінокислоти, велика кількість нутрієнтів. Холін благотворно впливає на здоров'я нервової системи, сильні антиоксиданти (лютеїн, зеаксантин) і вітамін А благотворно впливають на зір і є профілактикою розвитку дегенеративних хвороб очей. Холестерин у складі дієтичний. Тому вживання яйця не підвищує рівень поганого холестерину в крові, а сприяє нормалізації показників ліпідного обміну та профілактує розвиток серцево-судинних захворювань.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua