Хочете радіти життю в повній мірі? Викидайте сміття з розумом!

Багато залишається їжі після обіду, вечері, сніданку? Ви весь час думаєте, як заощадити на продуктах, а в результаті після їжі багато чого йде в сміттєпровід? Zmorshki.in.ua розповість, як скоротити кількість харчових відходів, а значить заощадити кошти в вашому гаманці!

Хочете радіти життю в повній мірі? Викидайте сміття з розумом!

Фото: Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

щоденник відходів

Заведіть зошит і робіть записи того, що йде в сміттєпровід. На перший погляд, дико. Записувати відходи. Але ви неприємно здивовані тій кількості їжі, яка відправляється геть! І разом з тим, чітко усвідомлюєте, наскільки багато зайвих продуктів у вашій продуктовому кошику.

Планнинг покупок

Ми все плануємо свої покупки. Це не відкриття Америки! Але візьміть за звичку, запланувавши похід в магазин, перечитати свій план ще раз. І викресліть 1/3 частина. Не купуйте занадто багато. Можна скласти свій приблизний раціон на тиждень, потім меню, а тільки потім докладний список продуктів, які будете готові купити. За план виходити не можна, візьміть собі це за правило.

Контроль розмірів порцій

Сьогоднішній тренд в світі – здоровий спосіб життя. Portion control, кажуть у всіх ЗМІ. Коли зменшується порционность, обмежується не тільки кількість калорій, вуглеводів, жирів, але і зменшується обсяг їжі, яка в результаті виявляється на смітнику. Не беріть великі тарілки, а їжа за кількістю не повинна перевищувати розмір вашого кулака. І не помітно, як скоротяться обсяги споживаної їжі.

Хочете радіти життю в повній мірі? Викидайте сміття з розумом!

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Морозильна камера

Залишилася їжа після гостей? Морозильна камера. Фрукти і овочі, які стануть в нагоді взимку? Морозильна камера. Заморожуйте обов'язково швидкопсувні страви відразу ж після їх приготування.

Залишки завжди солодкі

Знайома ситуація, коли гості пішли, а заготовлених частувань залишилося багато. Потрібно придумати з них основи для інших страв. Спагеті цілком підійде для м'ясної або грибний запіканки, тушкована капуста може послужити відмінною начинкою для пиріжків, а овочі – основою для борщу, розсольнику або щей.

Розрахунок гостей

Свята, веселощі, застілля. Щоб не викидати їжу після гостей, завжди вважайте їх кількість з урахуванням витрат на людину: гарнір – 100 г, свіжі овочі і зелень – 70 г, м'ясо – 150 г, салати – 150 г, закуски – 70 г, десерт – 100 г.

сухарики

Часто залишаються нез'їденими хліб і батон. Хороший вихід в тому випадку, коли залишаються залишки, зробити з них сухарі, снеки. Наріжте на кубики, просушіть в духовці, додайте улюблені спеції і їжте на здоров'я!

Поділися з другом

Завжди знайдеться той, хто потребує підтримки, навіть найменшій. Якщо залишається багато їжі, діліться нею. Сусіди, родичі, знайомі, благодійні організації, церковні парафії, подумайте, де ваша їжа може дуже стати в нагоді.

Хочете радіти життю в повній мірі? Викидайте сміття з розумом!

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Раніше Zmorshki.in.ua розповідав, як лікуватися за допомогою кольору.

Тищенко Лия
zmorshki.in.ua