Яке обладнання необхідне у кожному супермаркеті, м’ясній крамниці та ресторані?

Для нарізання сиру та ковбаси на скибочки однакової товщини використовується промисловий слайсер, а для подрібнення м’яса до певної консистенції – електрична м’ясорубка. Від вибору правильної моделі залежить, чи справді це обладнання буде ефективно виконувати своє призначення.

промисловий слайсер

Як вибрати професійний слайсер?

Вибір моделі слайсера залежить від того, де і як часто він використовуватиметься. Якщо цей пристрій передбачається застосовувати для щоденного нарізання м’ясних виробів і сирів по кілька годин на день, він повинен бути максимально ергономічним, повністю безпечним і високоефективним. Завдяки цьому слайсер не тільки прискорить роботу закладу, а й розвантажить співробітників, які займаються подачею цієї продукції.

Потрібно враховувати, які продукти нарізатимуться найчастіше. Не кожен слайсер підійде для нарізки сиру – його ніж має бути з антипригарним покриттям. Завдяки цьому скибочки не прилипають до леза, а нарізка виходить рівною, точною та ефективною. Якщо пристрій частіше використовуватиметься для нарізання ковбасних виробів дуже тонкими скибочками, потрібна функція регулювання товщини скибки від 1 до 50 мм за допомогою спеціальної ручки.

Важливі параметри слайсерів:

  • діаметр ножа – від 195 до 350 мм. Максимальний діаметр продукту, що розрізається, має бути меншим за діаметр ножа;
  • ергономіка дизайну – ніж, встановлений по діагоналі під кутом 45º, сприяє тому, що більшість роботи виконується під дією сили тяжіння, а переміщення візка вимагає менших фізичних зусиль із боку працівника, який керує пристроєм;
  • легке розбирання та безпечне очищення – регулярне миття та догляд за пристроєм необхідні для дотримання повної гігієни при нарізанні м’яса та сиру. Важливо, щоб елементи слайсера, такі як візок або напрямні, легко відкручувалися без застосування додаткових інструментів;
  • потужний двигун із посиленим приводом забезпечує безперебійну роботу слайсера навіть при нарізанні великої кількості продуктів або дуже твердих ковбасних виробіві, що важко піддаються обробці;
  • вбудоване точило дозволить безпечно заточувати ніж для нарізки, не розбираючи слайсер;
  • безпека експлуатації – подвійний захист ножа, безпечний прес для продукту, захист для рук у підноса з їжею, захист від провороту ножа при знятті корпусу, кнопки водонепроникні, електромагнітний вимикач.

промисловий слайсер

Чи є сенс у придбанні електричної промислової м’ясорубки?

Класичні промислові м’ясорубки працюють за тим самим принципом, що й побутові. Як і в пристроях меншого розміру, в обладнанні цього типу є ніж, що обертається, черв’ячний вал або сито. Однак професійні прилади забезпечують набагато більшу зручність і вищу швидкість роботи без жодних зусиль. Просто треба увімкнути пристрій та кинути шматочки м’яса у вхідний отвір. Агрегати цього типу виготовляються із спеціальної, посиленої нержавіючої сталі. Це робить їх довговічними та простими у догляді.

Важливі параметри електром’ясорубок:

  • сталевий ніж – досить міцний, щоб швидко подрібнювати навіть великі шматки м’яса;
  • потужність пристрою – від 250 до 1100 Вт, що дозволяє подрібнювати до 250 кг м’яса на годину та забезпечує безперервну роботу;
  • функціональність – наявність додаткових аксесуарів, таких як ножі чи сита різного розміру. Такі пристрої, окрім подрібнення м’яса, можуть подрібнювати овочі, використовуватися для приготування соку, макаронів і навіть мелення кави;
  • безпека та комфорт користувачів – захист від перегріву, опція самозагострення ножів.

Щоб бути впевненим у правильності вибору, краще звернутися за професійною консультацією. Досвідчені співробітники обов’язково допоможуть підібрати пристрій відповідно до індивідуальних потреб.

Наталия Ніколайчук
zmorshki.in.ua