Худнемо з харчовим щоденником: мотивація до краси і здоров'ю

Харчовий щоденник – це результативний метод для бажаючих привести вагу в норму.

Худнемо з харчовим щоденником: мотивація до краси і здоров'ю

Фото: pixabay.com. Фотографія носить ілюстративний характер

З чого почати

Купіть наймодніший і вишуканий блокнот, бо ведення щоденника має асоціюватися тільки з приємними емоціями. На початку ведення запишіть свої параметри: зріст, вага, об'єм талії, стегон, завдання, які необхідно виконати, а саме – знизити вагу, наприклад, на 10 кг. Потім вклейте в щоденник первісну фотографію і кожні 10-15 днів додавайте нову. Це добре стимулює.

Худнемо з харчовим щоденником: мотивація до краси і здоров'ю

Фото: pixabay.com. Фотографія носить ілюстративний характер

Методика ведення щоденника

Робити записи в щоденнику зниження ваги потрібно щодня. Слід щоранку записувати свій поточний вагу, всі продукти, які з'їдаєте за добу, а також фізичне навантаження, якої займалися протягом дня. Це необхідно робити для аналізу прогресу зусиль: скільки ви рухалися, бігали, тренувалися, чи достатньо цього для досягнення бажаного результату.

Щоденник прийнято вести двома способами:

  • Записувати в нього все прийоми їжі, включаючи перекуси. Таким чином ви контролюєте добову калорійність і вуглеводного, але ризикуєте помилково оцінити калорійність того чи іншого продукту або страви.

  • Планувати раціон ввечері. У такому випадку потрібно буде обов'язково його дотримуватися, не піддаючись бажанням з'їсти щось смачне.

Вибирайте той варіант, який для вас більш привабливий.

Як правильно вести щоденник

Головне правило ведення – чесність перед собою. За допомогою контролю вживаються за добу продуктів ви обов'язково будете змушені їсти набагато менше. Записавши морозиво або шматочок торта, з'їдені в товаристві друзів, і помітивши справедливо пішов за цим набір ваги, обов'язково в наступному постараєтеся обійти кафе або кондитерську стороною.

Буде добре, якщо заведете звичку вказувати причину поїдання шкідливого продукту: наприклад, дуже сильно хотілося їсти або поїли просто за компанію. Це дасть можливість чітко розуміти, як часто їсте не через голоду, а просто так.

У чому користь харчового щоденника

Найчастіше ми забуваємо про тих Вкусняшки, які спробували на ходу: наприклад тістечка, піца, шаурма, фастфуд і інше. Якщо у вас є звичка до подібних порушень, обов'язково потрібен щоденник схуднення. За допомогою нього жоден продукт не залишиться неподсчітанним. Будь-які варіації, позитивні чи негативні, можна відстежити, заглянувши в журнал, і змінити свій раціон.

Худнемо з харчовим щоденником: мотивація до краси і здоров'ю

Фото: pixabay.com. Фотографія носить ілюстративний характер

Часті помилки при веденні записів

Спорадичність – оцінити користь ведення щоденника можна тільки протягом певного проміжку часу. Не можна зрозуміти харчова поведінка за один тиждень, побачити і виправити свої помилки в прийомі їжі. Щоб відкоригувати раціон харчування, потрібно робити записи кожен день як мінімум дві-три тижні.

Визначення порції без ваг ніколи не буває абсолютно точним. Повні люди часто недооцінюють обсяг їжі, яку вживають. Щоб себе не обманювати, краще купити кухонні ваги.

Треба аналізувати свої записи для оцінки користі чи шкоди тих продуктів, які були у вашому раціоні за тиждень. Потім один раз в тиждень обов'язково переглядати записи і оцінювати їх можливий вплив на вагу і здоров'я.

Необхідність робити висновки – без висновків невдача гарантована. Якщо помітили, що саме обідній пиріжок змушує виходити за рамки калорійності, і при цьому знову і знову його їсте, результату від харчового щоденника не буде. Висновки, зроблені вчасно, принесуть свої плоди, і ви станете стрункими і красивими.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua