8 найкорисніших харчових звичок із різних країн світу

Кожна країна має свої кулінарні традиції. І серед них обов'язково є корисні харчові навички, що допомагають підтримувати здоров'я (і фігуру). У якихось країнах їх мало, в інших все харчування — суцільна дієта. Ми зібрали ті, які точно можна запозичити.

8 найкорисніших харчових звичок із різних країн світу

Якщо ти їж повільно і смакуєш страви, як це роблять у Франції, це може призвести до зменшення кількості калорій, адже мозок швидше отримає сигнал, що організм уже ситий. Так що не поспішай і насолоджуйся кожним прийомом їжі.

2 Японія – маленькі порції

Запасися тарілками меншого обсягу – так і порції їжі зменшаться. Чим більша порція, тим більше шансів мати надмірну вагу. У японців є інші корисні звички. Так, традиційна японська дієта виключає велику кількість червоного м'яса, що також важливо для здоров'я.

3 Індія – приправи

Індійська кухня багата на трави і спеції, такі як куркума, каррі, імбир і кардамон. Вони сповнені антиоксидантів та інших корисних для здоров'я речовин.

4 Греція – «справжня» Середземноморська дієта

8 найкорисніших харчових звичок із різних країн світу

У Середземномор'ї існує безліч культур та звичаїв харчування, але доведено, що саме грецька дієта знижує ризик серцевих захворювань та раку. Вся справа у фруктах та овочах, також у ній більше сиру, ніж молока, більше риби, ніж м'яса. І, звичайно ж, активно використовується оливкова олія, в якій містяться корисні жири.

5 Італія – червоне вино

Дослідження показують, що помірне вживання алкоголю може знизити шанси серцевих захворювань. Ключове слово тут — поміркованість: один келих на день для жінок, і щонайбільше два для чоловіків. Більше вже не для здоров'я.

6 Норвегія – ферментовані продукти

Якщо залишити певні продукти на довгий час у воді, солі чи інших спеціях, їх хімічний склад та смак зміняться. Це називається ферментація, а ферментовані продукти є природними джерелами пробіотиків – корисних бактерій, які впливають на все – від травлення до настрою. У кулінарії різних країн щось і ферментують: овочі, фрукти, молоко і м'ясо. У Норвегії, наприклад, форель ферментують до року та подають сирою.

7 Корея – змішані страви

Тут у ресторані тобі можуть подати мариновані овочі, суп, галушки, квашену капусту (кімчі), м'ясо, яйця, рибу та свинину — і все це за один прийом їжі! Різні продукти не лише додають інтересу, а й допомагають отримувати більше поживних речовин. Але важливо пам'ятати — така різноманітність може призвести до переїдання, тому суворо дотримуйся розміру порцій.

8 Швеція – цільнозерновий хліб

Важливе правило – стежити за споживанням вуглеводів, але не всі вуглеводи однакові. Цільнозерновий житній хліб, поширений у Швеції, корисніший для здоров'я. Він, як правило, не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як білий хліб, і в ньому більше клітковини, яка допомагає травленню.

Захарченко Кристина
zmorshki.in.ua