4 продукти, які не можна мити перед готуванням, про що майже ніхто не знає

Це принесе більше шкоди, ніж користі.

Може здатися, що ретельне миття продуктів – кращий спосіб очистити їх від бруду і бактерій. Однак фахівці попереджають, що ваша інтуїція щодо чистоти не завжди може бути вірною.

4 продукти, які не можна мити перед готуванням, про що майже ніхто не знає

Що не можна мити перед приготуванням, Фото: unsplash.com

Є деякі продукти, які ви, можливо, схильні мити перед приготуванням, але цього краще не робити. І зараз Zmorshki.in.ua розповість чому.

Ніколи не мийте сире м'ясо, курку, індичку або яйця

Купивши в магазині продукти з м'яса або птиці, ви можете захотіти сполоснути їх. Але миття сирого м'яса, курки, індички або яєць може призвести до поширення мікробів на раковину, стільницю і інші поверхні на кухні. Ці мікроби можуть потрапити на інші продукти, наприклад, овочі або фрукти, і викликати у вас нудоту.

Дослідження показують, що миття м'яса збільшує ймовірність перехресного зараження

Миття м'яса або птиці збільшує ризик перехресного зараження на кухні. Що може призвести до хвороб харчового походження.

Але з яйцями справа йде не менш серйозно

Конор О'Флінн, операційний менеджер O'Flynn Medical, каже, що миття яйця може активно сприяти передачі шкідливих бактерій, таких як сальмонела, з зовнішньої сторони яйця всередину яйця. Коли ви миєте яйце, природні бар'єри, які має шкаралупа, можуть зруйнуватися, дозволяючи шкідливим бактеріям проникати всередину яйця. Потім бактерії можуть виявитися в вашому організмі, якщо ви не будете готувати яйця досить ретельно.

Раніше ми також розповідали про те, які продукти насправді не можна купувати в замороженому вигляді.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua