Помилка, яку кожен хоча б раз робив з приготованим м'ясом

Не робіть цього, щоб не захворіти.

Як відомо, приготування продуктів пов'язане з деякими ризиками. Наприклад, приготування м'яса. М'ясо є одним з найбільш ймовірних джерел хвороб харчового походження.

Помилка, яку кожен хоча б раз робив з приготованим м'ясом

Як не захворіти інфекцією Сальмонельоз, Фото: unsplash.com

Виявляється, є одна помилка з приготованим м'ясом, яка може поставити під загрозу вас і людей, для яких ви готуєте. І Zmorshki.in.ua хоче про неї розповісти.

Як уникнути хвороби харчового походження

Якщо ви використовуєте одну тарілку для зберігання сирого м'яса, а потім повертаєте приготоване на ту ж тарілку, ви валить себе ризику хвороби. Пов'язано це з тим, що бактерії з сирого м'яса перемістяться на приготоване. Це стосується і морепродуктів, птиці та індички.

Звичайно, зручно використовувати одну і ту ж тарілку. Але ваше здоров'я важливіше.

Навіть після того, як ви закінчите готувати, вам слід виявляти особливу обережність з миттям посуду. Поверхневого полоскання може бути недостатньо для знезараження її від шкідливих бактерій.

Бактерії, що викликають хвороби харчового походження, можуть залишатися на поверхні протягом дуже довгого часу. Вам слід продезінфікувати предмети, які стикалися з сирим м'ясом. Кожен раз, коли ви готуєте сире м'ясо або птицю, переконайтеся, що ви миєте, а потім продезинфікуєте не тільки посуд і поверхні, але і кухонну раковину.

Обов'язково ретельно мийте руки як до, так і після приготування.

Раніше ми також розповідали про те, які продукти ніколи не можна мити перед приготуванням. Ви і не здогадувалися!

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua