Кава псується раніше, ніж ви думаєте: секрет №1, як запобігти втраті смаку

Можливо, ви теж зберігали кави неправильно?

Той, хто щоранку починає з приготування кави, ймовірно, ніколи не тримав пакет зерен досить довго, щоб задатися питанням, чи може він зіпсуватися. Але тим, хто п'є каву трохи економніше, можливо, захочеться дізнатися, як швидко він може зіпсуватися.

Кава псується раніше, ніж ви думаєте: секрет №1, як запобігти втраті смаку

Як правильно зберігати каву, Фото: pexels.com

Zmorshki.in.ua хоче поділитися думкою вченого-кулінара Макензі Брайсон Джексон про те, як продовжити термін придатності кави.

Як правильно зберігати каву, щоб він залишався смачним

Кава з закінченим терміном придатності безпечно пити, але якість вражень не буде таким високим. Він буде несвіжим і потенційно прогірклим.

Джексон радить купувати цільні зерна. При правильному зберіганні мелену каву може зберігатися близько тижня після помелу, а зерна можуть зберігатися близько трьох місяців.

«Цілісні зерна можуть зберігатися набагато довше, ніж мелену каву. Це просто пояснити. У меленої кави велика відкрита поверхню. Тому він буде окислюватися швидше, і ви втратите всі леткі сполуки, які додають каві характерного смаку ».

Якщо ви вакууміруете і зберігайте каву в ідеальних умовах, він може зберігатися до дев'яти місяців. І погіршення смаку буде відбуватися повільно.

Деякі рекомендують зберігати кави в морозильній камері, але Джексон каже, що це неправильно. «Заморожування може викликати опік в морозильній камері, привести до втрати смаку і м'якості кави».

Світло, тепло, волога і кисень прискорюють порчу кави. Найкраще зберігати кави в темному прохолодному місці в герметичному контейнері.

Раніше ми також розповідали про те, які продукти не можна мити перед приготуванням, про що ви не здогадувалися.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua