Вершково-часниковий соус для спагетті-рецепт

Вершково-часниковий соус для спагетті-рецепт.

Сьогодні у нас соус вершково-часниковий рецепт до макаронів, спагетті, загалом до будь-якої пасти. Тим більше що готується такий соус із вершків та часнику дуже швидко. Всі інгредієнти легко доступні, а страва виходить-пальчики оближеш!

Вершково-часниковий соус рецепт для пасти

І так, як приготувати вершковий соус для пасти з додаванням часнику? Почнемо.

Нам знадобиться:

  • Вершки (20-30%) – 250 мл
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Олія вершкове – 30 гр
  • Борошно – 1 год.
  • Сіль, перець мелений – за смаком

Готуємо класичний вершково-часниковий соус для спагетті.

  1. Часник дрібно рубаємо або вичавлюємо через прес для часнику.
  2. У сковороді або сотейнику томимо близько хвилини олію разом із часником, смажити часник не потрібно.
  3. Вливаємо вершки і чекаємо на закипання постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
  4. Зменшуємо вогонь, доводимо по солі та перцю за смаком.
  5. Якщо вийшло рідкувато, то введіть в соус борошно, але додайте його потроху.
  6. Соус із вершків часнику для макаронів готовий!

Можете поливати спагетті або додати макарони прямо в сковороду і перемішати. Також вершково-часниковий соус для спагетті можна готувати на основі сметани або молока, якщо вершків немає під рукою. Якщо вибрали молоко, то додайте більше вершкового масла високої жирності.

Тищенко Лия
zmorshki.in.ua