Чому кисломолочних продуктів багато не буває?

Коли приходить осінь і на вулиці стає дощитиме, найбільше хочеться бути красивим, здоровим і активним. У цю пору року особливо рекомендовано додавати в щоденний раціон кисломолочні продукти.

Чому кисломолочних продуктів багато не буває?

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Користь кисломолочних продуктів

Користь кисломолочні продукти приносять і дорослим, і дітям. Для людей похилого віку вони будуть незамінні в якості профілактики остеопорозу, остеоартрозу. Молочні білки в таких продуктах присутні вже в досить розщепленому стані, тому, наприклад, кефір перетравлюється в шлунково-кишковому тракті людини майже на 91%, для порівняння молоко – на 32%.

Без сумніву, відчутна користь кисломолочних продуктів – захист організму від інфекційних захворювань завдяки тому, що молочна кислота не дозволяє розмножуватися гнильної мікрофлори. А присутність у складі природних антибіотиків підсилює боротьбу з інфекціями. Ці смачні і легкі продукти покращують перистальтику кишечника, що сприяє нормалізації травлення.

Чому кисломолочних продуктів багато не буває?

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Кому протипоказані

Тим, хто страждає захворюваннями печінки і жовчних шляхів, рекомендовано обмежити вживання жирних кисломолочних продуктів. Виразкові хвороби шлунка, дванадцятипалої кишки, гастрити також змушують проявити обережність при вживанні цих продуктів, особливо не рекомендований кефір через високий вміст в ньому молочної кислоти. Під час вагітності, періоду лактації теж слід уникати вживання досить жирних кисломолочних продуктів.

Що ж вибрати

Користь кисломолочних продуктів складно переоцінити, при цьому кожен з них має на організм свій сприятливий вплив.

  • Кефір. Дієтичний продукт, який захищає від кишкових інфекцій, покращує сон і загальний психічний стан.
  • Біфідін або біфітат. Зміцнюють імунітет, покращують перистальтику кишечника, відновлюють мікрофлору. Виводять накопичилися в організмі токсини і шлаки, прискорюють метаболізм.
  • Сир. Служить зміцненню хрящової тканини, підвищує регенеративну здатність організму в цілому, є продуктом дієтичного плану.
  • Йогурт. Сприяє покращенню гормональних функцій, роботи нервової системи та кращому травленню.
  • У сирах величезна кількість вітамінів, вони сприяють відновленню кісток після переломів.
  • Ряжанка. Пробуджує апетит, угамовує спрагу, покращує травний процес.
  • Сметана. Збільшує вагу, позитивно впливає на гормональний фон організму.

Скільки можна вживати

У харчуванні слід дотримуватися поміркованої позиції Якщо вживати занадто багато кисломолочних продуктів, користі від цього не буде. В день потрібно випивати не більше 300-400 грамів кефіру, та й інші продукти необхідно вживати в міру.

Чому кисломолочних продуктів багато не буває?

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Щоб отримати максимум користі, не варто поєднувати кисломолочні продукти з гарячим чаєм, будь випічкою, шоколадом і печивом, свіжими фруктами і овочами.

Раніше Zmorshki.in.ua розповідав, як викидати сміття з розумом.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua