Продукти, які підробляють найчастіше

Мабуть, кожній людині хоч раз в житті «пощастило» купувати неякісні продукти у виробників, які економлять на натуральних інгредієнтах. Чим небезпечні підробки і як розпізнати фальсифікат, розповідає Zmorshki.in.ua.

Продукти, які підробляють найчастіше

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Ікра червона і чорна

Очолює топ підроблених продуктів харчування ікра. «Королеву столу» підробляють часто і безжально. Якщо ікра має рибний запах, а ікринки начебто потрібної форми і розміру і мають звичний колір, це зовсім не говорить про якість продукту. Як же перевірити, натуральна чи ікра? Киньте кілька ікринок в кухлик з окропом. Якщо ікра справжня, білок згорнеться, залишивши білий шлейф в воді, а сама ікринка залишиться недоторканою. Штучна ікра в киплячій воді через пару хвилин почне втрачати форму і поступово розчиниться.

Масло оливкове

«Як би оливкова» масло, яке деякі виробники називають «маслом першого віджиму», часто виявляється сумішшю ріпакової, соняшникової та пальмової олій з додаванням ароматизаторів і барвників. Звичайно, іноді маленькими буквами на упаковці буває написано, що в складі присутні рапсове і соняшникову олії, але не вказується їх кількісний відсоток. Як перевірити? Досить просто поставити оливкова олія в холодильник: якщо воно натуральне – обов'язково загусне.

рибне філе

Полій на рибі … Кому не знайома ця виверт продавців, які змінюють нетто риби за рахунок кількості криги. Звертаємо вашу увагу, що кілограмова морожена риба після розморожування повинна давати 700 г готового продукту, але за фактом буває набагато менше. А це гроші споживачів, причому чималі.

кориця

Ви знаєте, що таке каси? Це кора коричного китайського дерева, яку часто видають за корицю. Тому, коли купуєте корицю, завжди дивіться на маркування. Якщо спеція справжня, буде написано Cinnamomum zeylonicum. Але цю інформацію вказують не завжди, тому звертайте також увагу на зовнішній вигляд прянощі. Палички кориці схожі на рулон папірусному паперу з тонкими стінками. У каси вони товщі і закручені тільки з одного боку або не закручені взагалі.

Продукти, які підробляють найчастіше

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

сметана

Сметана – поживний кисломолочний продукт, популярний і улюблений багатьма. Якщо сметана хорошої якості, то не має запаху і присмаку, консистенція її однорідна і густа, без крупинок. Проте недобросовісні виробники змінюють тваринний жир на рослинний, а замість молочного білка додають соєвий. Щоб перевірити якість сметани, потрібно розчинити чайну ложку продукту в склянці окропу: неприродна сметана випаде в осад, а якісна цілком розчиниться.

Сир, сир, вершкове масло

У цих продуктах молочний жир підміняється рослинним, а в складі сиру часто присутній крохмаль. Тому необхідно уважно читати склад на етикетці. Як перевірити якість сиру? Потрібно капнути на нього краплю йоду: якщо крапля залишилася коричневої – крохмалю немає, якщо стала фіолетовою – є.

шоколад

Какао-порошок, який використовують замість какао-масла і тертого какао при виготовленні ласощі, не заборонений, але робить його смак менш насиченим. А хороше вершкове масло деякі виробники замінюють пальмовою, яке шкодить здоров'ю. На жаль, є наслiдком з шоколадом визначити підробку практично нереально – можна лише покладатися на інтуїцію.

Продукти, які підробляють найчастіше

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер.

Раніше Zmorshki.in.ua називав 8 способів зміцнити організм.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua