Багатьом з вас лікарі повідомляли, що у вас низький гемоглобін і його потрібно підвищити.
Фото: uplady.ru
Низький гемоглобін може бути з багатьох причин (нерідко у людей з'являється залізодефіцитна анемія) і призводить до слабкості, запаморочення, низької працездатності та нездужання.
Існують продукти, які підвищують гемоглобін. Їх потрібно вживати кожному.
1. Буряк
Можете зварити та натерти на тертці або зробити сік із буряка. Смачно і корисно.
2. Морквяний сік
фото: volshebnaya-eda.ru
Ще один овоч, здатний підняти гемоглобін. Для хороших результатів необхідно пити по 3-4 склянки соку на тиждень. Сік краще робити самим.
3. Полуниця та суниця
Взимку ягоди дістати складно, але коли настає сезон, намагайтеся їсти побільше свіжих і смачних ягід.
4. Мед, волоські горіхи та журавлина
фото: aboutbody.ru
Підвищить цінний білок у крові суміш із волоських горіхів, меду та журавлини. Пропорції підбирайте на власний розсуд.
5. Шипшина з медом
Пиття з шипшини та меду підвищує імунітет, гемоглобін і дає життєві сили.
6. Корисні продукти у раціоні
Існують продукти, які потрібно вживати постійно, щоб не мати низького гемоглобіну. До них відносяться:
- Яблука
- Маліна
- Гранати
- Яловичина
- Телятина
Стежте за своїм харчуванням і тоді завжди будете здорові.