Корисно харчуємося: що їсти взимку

Зима в самому розпалі. Тільки зустріли Новий рік, Різдво та попереду ще майже місяць зими.

Корисно харчуємося: що їсти взимку

Фото: fresher.ru

Ми пропонуємо вам не забувати про корисні сезонні продукти, які не тільки дадуть вам необхідні речовини, але й зроблять вас ще більш здоровими та життєрадісними.

Коли йдете в магазин, зверніть увагу на прилавки із сезонними продуктами. Отже, ми радимо покласти в кошик наступні продукти:

1. Мандарини

Неможливо уявити новорічні свята без солодких мандаринів. Однак на ці цитрусові варто звертати увагу не лише у пору свят, а й у інший час. Зима довга, вітамінів треба багато. Нагадаємо, що вітаміни покращують травлення, а це дуже важливо в холодну пору року, коли багато хто починає налягати на калорійні страви.

2. Гранати

Взимку у вас є шанс пити свіжі соки з гранату і їсти самі плоди. Сезон гранату закінчується саме цього місяця, так що не втрачайте час даремно. Гранат підвищує імунітет, захищає від простудних захворювань та покращує настрій.

3. Ківі

Ківі ростуть у теплих країнах цілий рік, але взимку цей фрукт відіграє найважливішу роль і часто завдяки своїм корисним властивостям здатний дати фору навіть звичним цитрусовим. Їсти його можна і в салатах, і окремо. Це корисно та смачно, а головне, що допомагає захиститися від застудних захворювань.

4. Авокадо

Корисно харчуємося: що їсти взимку

Джерело: foodandhealth.ru

Авокадо є звичним інгредієнтом для тих, хто слідкує за своїм харчуванням або сидить на дієтах. Авокадо допомагає підтримати працездатність, знижену затяжними січневими святами, та допомагає травленню відновитись (після свят це складно зробити). У січні сезон авокадо починається в Ізраїлі, тому ви вже знаєте, звідки привезли плоди, які ви бачите на прилавках магазинів.

5. Гливи

Гриби теж треба їсти. Саме в зимову пору року вишеньки несуть користь, і їх слід вживати у їжу. Гливи багаті на білок, що так корисний у зимовий час, і можуть змагатися за кількістю білка навіть з м'ясом.

6. Брюссельська капуста

Ця капуста свіжого врожаю з'являється у жовтні-листопаді та продається до березня. Так що в лютому вона ще свіжа і, отже, максимально сповнена вітамінів. За кількістю вітаміну С їй поступається білокачанна капуста, так що в зимовий час не забувайте хоча б раз на тиждень вживати брюссельську капусту.

7. Цибуля-шалот

Цей вид цибулі збирається останній раз восени, тому взимку ви можете спокійно його купувати (і замінити ним цибулю). Корисний продукт і дає особливу пікантність стравам.

8. Ріпа

Варена ріпа – найкращий засіб для підвищення імунітету. З нею можна приготувати велику кількість цікавих страв і побалувати ними домочадців. Головне, що не тільки смачно у вас вийде, а й дуже корисно.

9. Сібас

Корисно харчуємося: що їсти взимку

Джерело: gastronom.ru

Сибас продається цілий рік, але найкорисніше він саме взимку. У рибі міститься багато йоду, який підвищує опірність організму до інфекцій.

10. Кроляче м'ясо

За складом вітамінів і мікроелементів саме це м'ясо перевершує всі інші його види. Білка в ньому більше, ніж у телятині та свинині, тому в зимовий час віддавайте перевагу цьому виду м'яса.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua