Як за допомогою оцту продовжити термін зберігання ягід і запобігти на них цвіль

Зробіть наступне – і жодна ягідка не зіпсується!

Зазвичай більш ніжні ягоди, такі як ожина і малина, зберігаються від трьох до п'яти днів. У той час як більш ситні ягоди, такі як чорниця і полуниця, залишаються свіжими від п'яти до семи днів.

Як за допомогою оцту продовжити термін зберігання ягід і запобігти на них цвіль

Як правильно зберігати ягоди, Фото: unsplash.com

Щоб вам ніколи більше не довелося викидати коробку з цвілими ягодами, Zmorshki.in.ua зібрав кілька простих порад і рекомендацій.

Перший спосіб: вистелити контейнер паперовими рушниками

Помістіть ягоди всередину герметичного контейнера на паперовий рушник. А потім накрийте їх ще одним шаром паперових рушників, перш ніж закривати кришку.

Краще не мити ягоди, поки ви не будете готові їх з'їсти. Волога зіпсує ягоди, тому цей метод так ефективний – паперовий рушник допомагає увібрати частина вологи. Оскільки ягоди природним чином виділяють вологу (і в контейнері починає накопичуватися конденсат), паперові рушники допомагають вбирати зайву вологість, знижуючи ризик зростання цвілі і гниття.

Другий спосіб: замочіть ягоди в розчині оцту

Якщо ви хочете відразу ж приготувати їжу на тиждень і чекати, щоб помити ягоди, вам не підходить, замочування на основі оцту може допомогти.

У великій мисці змішайте чотири чашки води з однією чашкою білого оцту. Занурте ягоди в розчин на кілька секунд. Злийте на друшляк і промийте під прохолодною проточною водою. Помістіть ягід в сушарку для зелені і акуратно видаліть якомога більше надлишків рідини. Нарешті, промокніть ягоди до повного висихання паперовими рушниками і помістіть в застелену паперовими рушниками ємність. При цьому тримайте кришку прочиненими, щоб надлишки вологи виходили.

Натуральний протигрибковий і антибактеріальний оцет допомагає зупинити зростання цвілі, грибків і інших мікроорганізмів. Що потенційно може допомогти продовжити термін зберігання ягід більш ніж на два тижні.

Раніше ми також розповідали про те, який зовнішній ознака на картоплі говорить про те, що його не можна їсти.

Ярценко Ольга
zmorshki.in.ua