5 звичних, але шкідливих харчових поєднань

Окремо ці продукти приносять користь організму, але разом їх краще не вживати.

5 звичних, але шкідливих харчових поєднань

Фото: pixabay.com

Картопля і м'ясо

Мабуть, найпопулярніша страва на наших столах: багато хто готує його мало не щодня. Однак такий мікс дуже важко перетравлюється і навантажує травний тракт.

Справа в тому, що містяться в картоплі крохмаль і вуглеводи погано поєднуються з тваринним білком. Це призводить до бродіння, тяжкості в шлунку, а з часом може викликати проблеми з шлунково-кишкового тракту. До того ж і в картоплі, і в м'ясі багато калорій, і, якщо часто обідати і вечеряти подібним чином, можна легко набрати зайву вагу.

З цих же причин не рекомендується поєднувати м'ясо з макаронами, кашами та хлібом. Найкраще вибирати в якості гарніру некрохмалисті овочі, зелень.

Огірки і помідори

Несподівано, але факт: улюблений багатьма салатик з цих овочів теж в списку небажаних поєднань. Проблема в тому, що в складі огірків є особливий фермент, що нейтралізує вітамін С, що міститься в томатах. Це робить блюдо практично марним для організму. Крім того, огірки перетравлюються швидше, а помідори «залягають» в шлунку, викликаючи бродіння і здуття.

Фрукти після їжі

Деякі як десерт після трапези краще фрукти, вважаючи, що це набагато корисніше печива, цукерок з чаєм. Однак, вживши фрукт відразу після їжі, ви сповільніть процес травлення і спровокуєте бродіння в шлунку.

Щоб отримати від фруктів максимум користі і уникнути проблем з шлунково-кишкового тракту, є їх слід за півгодини до їди або між основними прийомами їжі.

5 звичних, але шкідливих харчових поєднань

Фото: pixabay.com

Чай, кава відразу після прийому їжі

З дитячих років нам прищеплювали звичку запивати їжу. Але наскільки вона нешкідлива? Справа в тому, що, якщо пити будь-яку рідину під час або відразу після прийому їжі, розбавляється шлунковий сік і, як результат, сповільнюється травлення. До того ж це призводить до розтягування стінок шлунка. В результаті з кожним разом, щоб насититися, потрібно буде з'їдати все більше і більше, що загрожує набором ваги.

Пити рекомендується через мінімум півгодини після їжі: за цей час їжа віддасть організму всі необхідні корисні речовини і покине шлунок.

хліб

Хліб погано поєднується з такими продуктами, як:

  • риба, м'ясо, сир, яйця;
  • фрукти, ягоди, цукор;
  • гриби, соління;
  • крохмалиста їжа.

Корисні і смачні варіанти продуктів, які можна їсти з хлібом, – зелень, овочі, овочеві супи.

Раніше Zmorshki.in.ua називав 8 продуктів, які можна їсти вночі.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua