ТОП-7 джерел омега-3 кислот

У багатьох ці корисні речовини асоціюються виключно з риб'ячим жиром. Однак знайти омега-3 можна і в інших продуктах.

ТОП-7 джерел омега-3 кислот

Фото: pixabay.com

Рапсове масло. Багато хто не дуже люблять цей вид масла через специфічного запаху, проте воно одне з найбільш корисних. Всього одна столова ложка містить 1300 мг альфа-ліноленової кислоти, що на 200 мг вище рекомендованої денної норми. До того ж рапсове масло прекрасно переносить нагрівання, тому на ньому сміливо можна смажити.

Насіння, масла льону. У столовій ложці лляного насіння 2300 мг кислот омега-3, що вдвічі більше необхідної добової норми споживання цих речовин. А вміст жирних кислот в такий же порції масла перевищує норму аж у 5 разів! Насіння можна додавати в салати, йогурти, домашню випічку, а маслом заправляти салати – для смаження воно не підходить.

Дикий рис. На відміну від звичайного рису, дикий – це не злак, а насіння північноамериканських диких трав. Крім високого вмісту омега-3 кислот, в дикому рисі також багато білка, клітковини, вітамінів групи В і багатьох цінних мікро- і макроелементів. Приємний бонус – він низькокалорійний: всього 100 ккал на 100 г продукту.

Яйця. Раніше кардіологи застерігали від надмірного споживання яєць, стверджуючи, що це джерело «поганого» холестерину. Але не так давно медики «реабілітували» цей продукт і навіть рекомендують включати яйця в повсякденний раціон для підтримки здоров'я серцево-судинної системи. У них багато жирних кислот, вітаміну D і корисного білка – суцільна користь для організму!

ТОП-7 джерел омега-3 кислот

Фото: pixabay.com

Соя. Соєві боби – улюблений продукт вегетаріанців, так як допомагає компенсувати дефіцит білка, що виникає при відмові від м'яса. До того ж до того, що соя багата білком і клітковиною, в ній також багато рослинних омега-3 кислот – 280 мг в одній порції бобів.

Грецькі горіхи. Всього в жменьці волоських горіхів міститься подвійна добова норма поліненасичених жирних кислот. Горішки можна використовувати в якості інгредієнта для салатів, випічки, корисних десертів або просто їсти з чаєм – вийде смачний і ситний перекус.

Молочна продукція. У молочку багато омега-3, а також кальцію і вітаміну D. Тому, якщо з якихось причин не можете вживати рибу – наприклад через алергію – випивайте щодня 1-2 склянки молока, і ви не зіткнетеся з дефіцитом цих незамінних речовин. Тільки віддавайте перевагу молочної продукції середньої або високої жирності – в знежирених продуктах їх зміст набагато нижче, до того ж вони гірше засвоюються.

Раніше Zmorshki.in.ua називав «дієтичні» продукти, які можуть нашкодити фігурі.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua