Коли, скільки і якої? Шоколадні питання, які розтоплять ваше серце.

Поганий настрій, стрес, безсонна ніч, низький тиск … Для всіх цих проблем є вірне рішення – шоколад. На початку ХIХ століття його продавали в аптеках як тонізуючий засіб, приписували йому чудодійні ранозагоювальні властивості.

Коли, скільки і якої? Шоколадні питання, які розтоплять ваше серце.

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер

Популярні різновиди ласощі

Молочний шоколад

Його готують з какао-бобів, сухого молока, масла какао і цукрової пудри. Молоко використовують жирністю 25% або замінюють сухими вершками. Смачний запах молочного шоколаду посилює какао, незрівнянний аромат компілюється з сухого молока і цукрової пудри.

Чорний шоколад (гіркий)

До складу чорного шоколаду входять смажені какао-боби, какао-масло і цукор. Якщо збільшити кількість какао в порівнянні з цукровою пудрою, вийде король шоколаду. Це самий елітний вид продукту. Він допомагає при депресії, гіпотонії, є хорошим профілактичним засобом від інфекційних захворювань. Стеаринова кислота, яка входить до його складу, бере участь в очищенні судин мозку.

Коли, скільки і якої? Шоколадні питання, які розтоплять ваше серце.

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер

Білий шоколад

Смакота для гурманів. В її виготовленні використовуються масло какао, цукор, сухе молоко і ванілін. В цей шоколад не додають какао-порошок, тому він має біло-кремовий колір. Незабутній смак білого шоколаду посилює особливе сухе молоко з карамельним післясмаком. Продукт заряджає енергією і тонізує організм.

Незаперечна користь шоколаду

В улюбленому всіма продукті міститься теобромін, який відповідає за вироблення гормонів задоволення. До того ж шоколад – найсильніший афродизіак: при його вживанні відбувається вироблення гормону закоханості – фенілетіламіна.

У його складі є магній, кальцій, фтор, фосфор, залізо, велика кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами. Присутність у складі шоколаду поліфенолів робить його корисним для серцево-судинної системи. Плюс продукт зміцнює кісткову тканину.

обмеження

Смачне, ароматне і корисне ласощі, на жаль, потрібно дуже обмежено вживати в їжу людям з цукровим діабетом, ожирінням, порушенням обміну речовин. У дитячому віці його слід давати малюкам потроху. Та й дорослим захоплюватися не варто: все повинно бути в міру. Задоволення можна отримати і від невеликих порцій.

Добова норма споживання шоколаду для дорослої людини – 50-60 г на добу. У молочному шоколаді більше цукру, тому лікарі і дієтологи рекомендують не більше 25 г в день.

Коли, скільки і якої? Шоколадні питання, які розтоплять ваше серце.

Фото: pexels.com. Фотографія носить ілюстративний характер

Раніше Zmorshki.in.ua розповідав про секрети російської лазні.

Лисовец Наталия
zmorshki.in.ua