Як перетворити хобі на професію і заробляти на цьому: приклад кулінарного сайту Picante Cooking

Якщо ви коли-небудь чули про кулінарний сайт https://picantecooking.com/ua/recipes/rizdvo/ або готували за його рецептами, то напевно знаєте про його засновницю Вікторію Попін. Можливо, також стежите за нею в соцмережах. А якщо ви вперше чуєте про це, то прочитаєте зараз багато цікавого, бо історія Picante Cooking – це захоплива розповідь про величезну любов до кулінарії, яка перетворилася із хобі на справу всього життя.

Як перетворити хобі на професію і заробляти на цьому: приклад кулінарного сайту Picante Cooking

Як із захоплення зробити професію

Вікторія Попін – не професійний кухар, вона не закінчувала шкіл кулінарного мистецтва і не брала участі в різноманітних кулінарних проєктах, попри це на сторінки її кулінарного блогу в соціальних мережах підписано сумарно майже пів мільйона осіб, а за знаннями з історії кулінарії та різних національних страв вона може потягатися з іменитими шефами.

Усе почалося більше ніж десять років тому, коли молода мама, юрист за фахом, вирішила, що вона хоче ділитися з людьми своєю любов’ю до кулінарії. Тож спершу, створивши сайт Picante Cooking, його засновниця публікувала там улюблені рецепти, які використовувала у своїй сім’ї. Варто зазначити, що чоловік пані Вікторії – поляк за національністю, тож на сайті можна знайти чимало страв не лише української, а й польської кухні, а сам сайт має польськомовну версію. Згодом сайт “розрісся” до спільноти у Facebook, сторінки в Instagram та відео-блогу на YouTube. Для цього його авторці довелося опанувати фотозйомку та відеомонтаж, а згодом узяти в команду людину, яка зараз відповідає за ведення сторінок.

Як реалізувати ідею та постійно її розвивати

Вікторія Попін не зупиняється на досягнутому, постійно розвивається та вчиться, читає кулінарну літературу іноземними мовами, вишукує стародавні й автентичні рецепти, подорожує, відкриваючи для себе гастрономічні тонкощі близьких і далеких країн, чим також ділиться зі своїми підписниками.

Крім того, пані Вікторія ще й авторка кількох кулінарних книжок та календаря, які можна придбати на її сайті, а саме:

  • “Знаю, що споживаю” – не просто збірник рецептів, а книга сімейних традицій, культури споживання та сприймання їжі. Тут вміщено покрокові інструкції з приготування звичних нам магазинних делікатесів у домашніх умовах, наприклад, ковбаси, цукерок, морозива.

  • “100 хітів Picante Cooking” – збірник найпопулярніших рецептів, опублікованих на сайті за весь час його існування, з покроковими інструкціями, цікавими фактами та порадами.

  • Настінний календар “Солодкий рік з Picante Cooking 2022 з Україною в серці”.

Невдовзі має вийти третя кулінарна книжка, і на цьому плани засновниці Picante Cooking аж ніяк не закінчуються. Тож надихайтеся і не бійтеся змінювати своє життя, бо зміни – це завжди на краще.

Наталия Ніколайчук
zmorshki.in.ua